Επίσημα στο Δήμο Καρδίτσας το στρατόπεδο «Λουμάκη»

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Στο Δήμο Καρδίτσας, προκειμένου να το αξιοποιήσει κατάλληλα, ανήκει και επίσημα πλέον το στρατόπεδο «Λουμάκη».

Η παράδοση έγινε σήμερα Παρασκευή το απόγευμα από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα στο Δήμαρχο Καρδίτσας, σε μια ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο χώρο του στρατοπέδου και στην οποία παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές και πολίτες.

LoumakiΣε δηλώσεις του ο κ. Βίτσας, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι στρατόπεδα που δεν λειτουργούν να παραχωρούνται προς αξιοποίηση στις τοπικές κοινωνίες. Ανέφερε πως η σημερινή ημέρα είναι μια καλή μέρα για την Καρδίτσα, ευχήθηκε ο χώρος να γίνει ένας «πνεύμονας ζωής» για τους Καρδιτσιώτες και βεβαίωσε πως το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.
Loumaki1Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Δήμο μας, μια μέρα χαράς και βαθιάς ικανοποίησης για όλους τους Καρδιτσιώτες.
Επισφραγίζονται έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προσπάθειες που κατέβαλαν διαχρονικά όλες οι Δημοτικές Αρχές από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας μέχρι και σήμερα για την ικανοποίηση από την Πολιτεία ενός πάγιου αιτήματος της τοπικής μας κοινωνίας. (τις προσπάθειες του αείμνηστου Χρήστου Τέγου και των συναδέλφων Δημάρχων κ.κ. Δομήνικου Βερίλλη και Κώστα Παπαλού).
Loumaki2Από σήμερα ξεκινάει ένας εξίσου σημαντικός αγώνας για την αξιοποίηση του χώρου για τη δημιουργία ενός δημοτικού πάρκου 50 περίπου στρεμμάτων που θα αποτελέσει ένα νέο πνεύμονα πρασίνου και σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Και για να έχουμε καλύτερη εικόνα του μεγέθους του, αναφέρω ότι η έκτασή του είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή του Παυσιλύπου.
Loumaaki3Πρόθεση μας, αρχικά είναι να γίνει με ίδιες δυνάμεις η διάσωση των υπαρχόντων κτιρίων με την ανακατασκευή των στεγών, ώστε σε συνδυασμό με άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις να χρησιμοποιηθούν ως πολιτιστικές εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια με την εκπόνηση μελέτης που θα αξιοποιεί τις ενδιαφέρουσες προτάσεις της ομάδας του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Καρύδη για την ανάπλαση του χώρου. Παράλληλα θα προσπαθήσουμε να ηλεκτροφωτίσουμε τον χώρο, ώστε να είναι ασφαλής και επισκέψιμος.
Loumaki4«Επιδίωξή μας είναι η διεκδίκηση ικανών πόρων από το ΕΣΠΑ ή το ΠΔΕ, ώστε η παρέμβαση να ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών και να είναι αντάξια των προσδοκιών τους. Σε αυτή την προσπάθεια θα χρειαστούμε την βοήθεια όλων των τοπικών φορέων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας συνολικά, στην οποία ανήκει από σήμερα ο χώρος», σημείωσε ο κ. Αλεξάκος

Loumaki5Αρχικά χαιρετισμό απεύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σ. Λάππας, κ. Χρ. Κατσιαβριά - Σιωροπούλου και κ. Π. Βράντζα, και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός.
Loumaki6Ο Δήμαρχος Καρδίτσας χάρισε στον κ. Βίτσα πίνακα του Γιολδάση και έργο του Θωμά Μπακαλάκου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε ενθύμιο του Υπουργείου στον κ. Αλεξάκο.

Loumaki7

Loumaki8

Loumaki9Loumaki10.

e-max.it: your social media marketing partner

amarantes eshop 

 

PIGASOS4

 

Εγγραφείτε με το emal σας, και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα .