ΑΡΘΡΑ
Typography

«Πώς τα είδες τα πράγματα;» ήταν η ερώτηση αρκετών γνωστών σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να «πέσει ο κουρνιαχτός», να εκτιμήσουμε τις πρώτες και δεύτερες αντιδράσεις ώστε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα, αν και ακόμη απομένει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές.
Η ιστορία με τα χρίσματα ή τη στήριξη ή όπως θέλετε πείτε το έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Ο Βασίλης Τσιάκος στηρίζεται από τη ΝΔ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σε θεωρίες συνομωσίας για… εξωγήινους δεν πρόκειται να μπούμε. Ότι ήρθε ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Τσιάρας και μέλη της επιτροπής για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση (Γεωργαντάς – Τζανακούλης) , ανακοίνωσαν εκτός της στήριξης Τσιάκου και τη στήριξη Αγοραστού στην Περιφέρεια, αλλά και τον Σπύρο Ταλιαδούρο ως επικεφαλής εκλογικού αγώνα για το Ν. Καρδίτσας και για όλα αυτά ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν… ανενημέρωτος! Συγνώμη αλλά δεν θέλουμε να προσβάλουμε τη νοημοσύνη των αναγνωστών μας.
Από τις εξελίξεις υπήρξαν δύο πρόσωπα που δυσαρεστήθηκαν και που αντέδρασαν διαφορετικά.
Ο Κώστας Παπαλός εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση προς τους Καρδιτσιώτες την οποία υπέγραφε ως «υποψήφιος Δήμαρχος». Γνώριζε πως στους μεγάλους Δήμους θα δοθεί στήριξη και «ψάχτηκε» γι’ αυτή. Αλλωστε από αυτή τη διαδικασία έχει περάσει και ο ίδιος. Το ερώτημα είναι τι θα πράξει. Κάποιες προσεγγίσεις ήδη έχουν γίνει… Αναμενόμενο. Αλλωστε ο Αυγενάκης την ημέρα ανακοίνωσης του Βασίλη Τσιάκου ,δήλωνε «είμαι εδώ ως εγγυητής της ενότητας», φράση που σαφώς προϊδέαζε ότι θα ακολουθήσουν κινήσεις. Ο πρώην Δήμαρχος είναι αν μη τι άλλο έμπειρος αυτοδιοικητικός. Ρόλο «ρυθμιστή» των εκλογών υποθέτουμε θα τον αρνηθεί. Ο ίδιος θα «μετρήσει» την κατάσταση, το κλίμα, την δυναμική του και θα αποφασίσει.
Ο Κώστας Γκαβογιάννης επιχείρησε να «δημιουργήσει κλίμα» με μια επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος ευελπιστώντας να προσεγγίσει ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι ψηφοφόρων. «Αυτολεξεί» το περιεχόμενο της επιστολής δεν μπορεί να συζητηθεί σοβαρά. Αλλά θεωρούμε ότι σκοπός της ήταν η προσέγγιση «δυσαρεστημένων».
…και ο Αλεξάκος
Καλά όλα τα παραπάνω αλλά υπάρχει και ο… Αλεξάκος. Που κι αυτός από την πλευρά του περιμένει να δει την «εξίσωση των εκλογών»… Άλλο τρεις υποψήφιοι, άλλο τέσσερις, άλλο παραπάνω… Σίγουρα πάντως θα αισθάνονταν άβολα να έχει απέναντί του έναν μόνο «γαλάζιο».
Το 2014 λειτούργησαν, εκ παραλλήλου, υπέρ του οι στοιχήσεις των μπλογκ στο δεύτερο γύρο. Από τη μια, ως επί το πλείστον, οι κεντροαριστερές δυνάμεις έκλιναν, κατά παράδοση υπέρ του κεντροαριστερού υποψηφίου. ενώ το κεντροδεξιό στρατόπεδο, πάλι κατά παράδοση, δεν λειτούργησε ως τέτοιο.
Το 2019 τα πράγματα είναι σαφώς διαφορετικά, σε πολιτικό επίπεδο τουλάχιστον. Οι εκλογές την άνοιξη του 2019, θα επηρεαστούν ασφαλώς από τα πρόσωπα που θα αντιπαραβληθούν και στις καταβολές τους. Θα είναι όμως καταλυτικός παράγοντας και θα αποτελεί στοιχείο «υψηλής ισχύος» το ποιος θα καταφέρει να επιβάλει στο κοινό το «διακύβευμα των εκλογών». Ενα κοινό που, για να μην κάνουν το λάθος, δεν «τσιμπάει» πλέον μπροστά σε οραματικές ιδέες. Για την ακρίβεια δεν τις παίρνει είδηση καν.
Κ.Π

e-max.it: your social media marketing partner

 vasilakosianouarios3.png

  karla teliko

giovani teliki

kafes2