vasilakos sept2020  karditsapress400x300 Αντίγραφο

   bronx delivey2xiroskarpos2

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Επισημάνσεις Σπύρου Ταλιαδούρου

   Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας της χώρας, να ληφθούν μέτρα ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των αγροτών και να συγκρατηθεί ο νέος πληθυσμός της χώρας μας στον αγροτικό τομέα. Η ελληνική γεωργία  συνιστά ένα τεράστιο κεφάλαιο για την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας.

   Είναι σημαντικό ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έλαβε ήδη τα πρώτα μέτρα που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.                                                                                                                                                                   Ειδικότερα:    

   Πρώτον: Μειώθηκε ο φορολογικός συντελεστής των αγροτικών συλλογικών σχημάτων στο 10% καθώς και ο φόρος των αγροτικών επιχειρήσεων σε δύο χρόνια από το 28% στο 20%, ενώ μειώθηκε και ο εισαγωγικός  συντελεστής στο 9% από 22%. Με τα μέτρα αυτά μειώνεται το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

   Δεύτερον: Υπεγράφη Συμφωνία Χρηματοδότησης για το Ταμείο Εγγυήσεων με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για ποσό που θα φτάσει τα 400 εκατ. ευρώ. Επίσης, υπεγράφη Συμφωνητικό μεταξύ του Υπουργείου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων τα κεφάλαια της οποίας θα αγγίξουν τα 190 εκατ. ευρώ.

   Τρίτον: Ξεπάγωσαν τα Σχέδια Βελτίωσης καθώς ολοκληρώνεται η αξιολόγηση 15.000 φακέλων με τη δημόσια δαπάνη των επενδυτικών σχεδίων να ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ.

   Τα μέτρα αυτά συμβάλουν στην μείωση του κόστους παραγωγής που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα.

   Πέραν αυτών όμως πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα που θεωρώ ότι αποτελεί και την βάση για την ανάπτυξη  της χώρας.

   Ειδικότερα τα μέτρα αυτά θεωρώ ότι πρέπει να κινούνται προς τις εξής κατευθύνσεις:

   Πρώτον: Κεντρικός στόχος της αγροτικής πολιτικής πρέπει να είναι ο εκσυγχρονισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Με τον εκσυγχρονισμό τους θα βελτιωθεί η συνολική τους απόδοση. Πρέπει οι αγρότες μας να οργανωθούν σε ομάδες παραγωγων και αφενός να βοηθηθούν, ώστε να ενισχυθούν οι δυναμικές καλλιέργειες του τόπου μας και αφετέρου να κατευθυνθούν σε νέες καλλιεργητικές μεθόδους και νέα είδη καλλιεργειών. Επιπλέον, να στραφούν στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων που θα τους προσφέρει μεγαλύτερη κερδοφορία.      

   Δεύτερον: Να δοθούν κίνητρα και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες όταν κάποιος θέλει να γίνει επαγγελματίας αγρότης. Να μειωθεί η γραφειοκρατία, η οποία δρα αποτρεπτικά.

   Τρίτον: Να θεσμοθετηθούν συγκεκριμένα κίνητρα στους νέους που επιθυμούν να παράγουν ποιοτικά και κυρίως καινοτόμα προϊόντα παρέχοντας και τα αναγκαία εφόδια που χρειάζονται για το ξεκίνημα τους.

   Τέταρτον: Η Πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα και να φροντίσει για την κατάρτιση του νέου αγρότη στα νέα δεδομένα και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Να παράσχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των δράσεων του που έχουν ως σκοπό την αναβάθμιση και εξέλιξη των αγροτικών επιχειρήσεων και τη βελτίωση των παραγόμενων προϊόντων.

   Η στήριξη του αγροτικού τομέα και ο εκσυγχρονισμός του μπορεί να αποτελέσει την «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και το κατάλληλο προσωπικό. Απαιτούνται νέες ρυθμίσεις, αλλαγές και στήριξη του αγροτικού τομέα για να πάει μπροστά.  Στόχος της Κυβέρνησης πρέπει να είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που παρέχουν τα ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής γης. Να υπάρξουν χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα έχουν ως στόχο να δώσουν ώθηση στις επενδύσεις στην ελληνική γεωργία και τις δυνατότητες στους παραγωγούς να ενισχύσουν την υπεραξία των προϊόντων τους. Η χώρα μας οφείλει να επενδύσει στην παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας που πληρούν τις υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές που απαιτούν οι αγορές της  Ευρώπης.

  Είναι αναγκαία η στήριξη του αγροτικού τομέα.  

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->