zorbas neo enallagi levelgif

 vasilakosspitineo  menoume397

 

 

  

ΑΡΘΡΑ
Typography

Γράφει η επικεφαλής της "Πρωτοβουλία; Δήμου Μουζακίου" Παρασκευή Ντούρβα

 

Με έκπληξη διαβάσαμε  το δελτίο τύπου του πρώην Δημάρχου Μουζακίου και νυν βουλευτή Γεωργίου Κωτσού.

Ποιο γεγονός ώθησε τον βουλευτή  να επισκεφθεί όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες  ενημερώνοντας και ζητώντας διαγραφή ή ρύθμιση της οφειλής στη Δ.Ο.Υ.  των 2.486.982,00     ευρώ πριν καν εκδοθεί η δικαστική απόφαση που θα τη διαγράφει ή όχι;

Γνωρίζει κάτι που εμείς αγνοούμε; Γνωρίζει τι απόφαση θα βγάλει το δικαστήριο;  Υπήρξε αίτημα του  Δημάρχου; ή πήρε μόνος του την πρωτοβουλία;

Το σχετικό δελτίο τύπου το εκλαμβάνουμε ως προειδοποίηση  για οικονομικό στραγγαλισμό του Δήμου  .Όσον αφορά για τα όπλα στη φαρέτρα του Δημάρχου ,μάλλον αστειεύεται ο κ. Βουλευτής αν θεωρεί  διαπραγματευτικό όπλο να πληρώσουμε ολόκληρο το ποσό των 2.486.982 ευρώ από τους ΚΑΠ.

Και σε αυτή την απευκταία περίπτωση θα φέρει ο ίδιος ολόκληρη την ευθύνη για τους επί 16 χρόνια άστοχους χειρισμούς του να διαγράψει την οφειλή.

Βέβαια  όσο ήταν Δήμαρχος διαβεβαίωνε τόσο εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους ,όσο και όλους τους δημότες πως διέγραψε την οφειλή στη Δ.Ο.Υ. Το ανακοίνωνε γεμάτος περηφάνια σε όλα τα πανηγύρια τον Αύγουστο του 2015 , ως δικαίωση  και μέγιστη προσωπική και πολιτική επιτυχία.

 https://mouzakinews.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6/

 

Εγκαίρως  τότε είχαμε ενημερώσει την κοινή γνώμη για τη θέση και την υπεύθυνη στάση μας. Από το 2011 η Δ.Ο.Υ. πρότεινε τη διαγραφή των προσαυξήσεων και καταβολή σε δόσεις της βασικής οφειλής των 680000 ευρώ περίπου . Κι όμως ο Δήμαρχος  διέσπειρε ψευτοδιλήμματα πως τάχα η αντιπολίτευση θέλει να πληρώσει  το χρέος που ο  ίδιος δεν αναγνώριζε. Αν μας άκουγε από το 2015 έως τώρα θα είχαμε εξοφλήσει!

 

  https://karditsapress.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7/37-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/3249-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%BF-%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85

Η πρακτική και οι χειρισμοί του κ. Κωτσού  στα 16 χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου δημιούργησαν πλείστα προβλήματα. Από το 2003 με πηχυαίους τίτλους μας ενημέρωνε πως βρήκε το Δήμο χρεωμένο. Από τότε ζητώντας τη διαγραφή του χρέους, επισκέφθηκε πολλά υπουργικά γραφεία ,όλων σχεδόν των κυβερνήσεων  . Ο  Δήμος έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα σε δικαστικά έξοδα . Οι υπηρεσίες έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα .Οι ορκωτοί λογιστές κάθε χρόνο προσπαθούν εμβόλιμα να αναφερθούν στην μεγάλη οφειλή χωρίς να κινδυνεύει ο προϋπολογισμός. Εξαιτίας της μεγάλης οφειλής στη Δ.Ο.Υ.  το Ελεγκτικό Συνέδριο  απέρριψε την δανειοδότηση του Δήμου με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού. Από την πόρτα της εισαγγελίας Καρδίτσας πέρασαν όλοι οι διατελέσαντες δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων έως το 2010 ανακρινόμενοι για τους χειρισμούς στην υπόθεση. Ο οριζόμενος νομικός σύμβουλος συνέταξε  δεκάδες  υπομνήματα με δαπάνες του Δήμου .Το χρηματικό ποσό που όλα αυτά τα χρόνια δαπανήθηκε για τη διαγραφή της οφειλής ,θα μπορούσε να εξοφλήσει ένα τμήμα της. Ο νυν Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του .Ως αντιδήμαρχος γνώριζε όλους τους χειρισμούς και πανηγύριζε το 2015  για τη διαγραφή.

Επειδή μάλλον τελειώνουν τα ψέματα , τους καλούμε  σήμερα ,τόσο τον πρώην όσο και τον νυν να πουν την αλήθεια στους Δημότες .Αν εκδόθηκε η δικαστική απόφαση πρέπει άμεσα να μας ενημερώσουν για το αποτέλεσμα. Κι αν δικαιωθεί ο Δήμος θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί.

 Διαφορετικά το μεγάλο χρέος στη Δ.Ο.Υ. θα γυρίσει ως μπούμερανγκ σε αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν το πρόβλημα για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους  και θα πιστωθεί ως  ΄΄ μέγιστη προσωπική και πολιτική αποτυχία΄΄.

Ανησυχούμε για το μέλλον αυτού του τόπου που επί χρόνια κλυδωνίζεται στη δίνη οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Ανησυχούμε γιατί ερίζουν για ονοματοδοσίες ,εξευτελίζοντας το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανησυχούμε γιατί ποδοσφαιροποιούν τις συνεδριάσεις και αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

          Τους προειδοποιούμε πως η  περίοδος χάριτος έχει λήξει .

Δημοτική παράταξη

Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Μουζακίου

Επικεφαλής Παρασκευή Ντούρβα

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->