bronx delivey2 levelgif

 vasilakos anoigoume  eve topiki agora3

 970x250 hands 1

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου - Τρίτη 7 Απριλίου στις 11 π.μ.

 

Στις 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ,  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Πλάι στους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους, δίνουμε τη μάχη για την υγεία και τη ζωή, υπερασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα.

Κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου - Τρίτη 7 Απριλίου στις 11 π.μ.

Αυτή τη στιγμή στον χώρο της υγείας κράτος και επιχειρήσεις, μαζί και του δικού μας κλάδου, δεν έχουν σταματήσει την επίκληση στην «ατομική ευθύνη» και τα ευχολόγια για να ξεπεραστεί η νέα αυτή κατάσταση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Κρύβουν, ωστόσο, ότι το σημαντικότερο για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η λήψη σε συλλογικό επίπεδο όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας, η πρόσληψη του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Η στάση που κρατάνε οι επιχειρήσεις του κλάδου, σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, είναι αποκαλυπτική για τις πραγματικές τους προτεραιότητες. Το φάρμακο, αντί να είναι κοινωνικό αγαθό, διαθέσιμο σε όλους, είναι ένα ακόμη καταναλωτικό προϊόν, από το οποίο αποσκοπούν να έχουν τα μέγιστα κέρδη. Όταν όμως η υγεία του λαού μπαίνει στην εξίσωση του κέρδους, οι συνέπειες είναι τραγικές για τους ασθενείς, γεγονός που σε συνθήκες πανδημίας φαίνεται ακόμη πιο έντονα.

Η κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους του φαρμακευτικού κλάδου δε διαφέρει από αυτήν των υπόλοιπων κλάδων της ελληνικής αγοράς, με την εργοδοσία να αξιοποιεί όλα τα εργαλεία που της παρέχονται (λες και δεν είχε αρκετά μέχρι σήμερα), για να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζόμενων της. Έτσι, ένας κλάδος που, όπως και στην προηγούμενη  δεκάχρονη κρίση, βλέπει πως στο «έκτακτο» της πανδημίας, όχι απλώς δε βγαίνει χαμένος, αλλά κατά βάση ενισχυμένος, δε διστάζει να εκμεταλλεύεται την κατάσταση, για να επιβάλει ακόμα σκληρότερους όρους εργασίας και να αποσπάσει τη μέγιστη συναίνεση των εργαζόμενων. Η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο, ενώ ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι τα ωράρια-λάστιχο, οι δυνατότητες αναστολής συμβάσεων, η εκ περιτροπής εργασία, η τηλεργασία κλπ. είναι τα δώρα στους μεγαλοεργοδότες, που δεν θα τα αφήσουν να χαθούν μετά, αφού χρόνια τώρα τα διεκδικούν. Όσες επιχειρήσεις βλέπουν τη δραστηριότητα και τα κέρδη τους να περιορίζονται, δε διστάζουν στιγμή να αναστείλουν τη λειτουργία τους και μαζί και τις συμβάσεις των εργαζόμενων, δείχνοντας πως τα περί «μάχης που όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε» ισχύουν μόνο όταν αυτό περιλαμβάνει επαρκή κέρδη γι’ αυτούς. Στην  πλειοψηφία των επιχειρήσεων, η λειτουργία συνεχίζεται κανονικά. Πατώντας πάνω σε παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα, επιβάλλουν υπερωριακή εργασία και εντατικοποίηση των όρων δουλειάς. Στα κλαδικά συνδικάτα έχουν έρθει καταγγελίες συναδέλφων από μεγάλες επιχειρήσεις. Όλα τα παραπάνω είναι ένα έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας και των ασθενών, που εξελίσσεται εδώ και δεκαετίες και σε συνθήκες πανδημίας απλώς γίνεται πιο ορατό. Το επιχειρηματικό κέρδος και ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών δεν είναι η κινητήριος δύναμη για να προχωρήσει η έρευνα προς όφελος της κοινωνίας, όπως προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε. Αναρωτήθηκε κανείς ακούγοντας για τον αγώνα δρόμου μεταξύ εταιρειών ποιος θα βγάλει πρώτος το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού (το γερμανικό ή το αμερικάνικο μονοπώλιο); Γιατί δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ τους; Αλήθεια, πόσο πιο γρήγορα θα βρισκόταν λύση, αν η επιστημονική γνώση δεν ήταν αντικείμενο παραγωγής κέρδους αλλά είχε ως κριτήριο την ανθρώπινη υγεία και ζωή;

Μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού παραμένουμε ενεργοί και ενεργές. Κανένας απολυμένος, κανένας άστεγος, κανένας πεινασμένος, κανένας αβοήθητος κι εγκαταλελειμμένος μόνος στην πανδημία! Αλληλεγγύη, αγώνας και αλληλοβοήθεια! Πλάι στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μαζί με όλους όσους δίνουν τη μάχη!

Συνάδελφοι και πολίτες της Καρδίτσας, ευχόμαστε να είστε υγιείς εσείς και οι δικοί σας. Οι συνθήκες είναι δύσκολες για όλους μας. Σας καλούμε να παραμείνετε ενεργοί και αλληλέγγυοι στον αγώνα για την υγεία, τη ζωή και την ελευθερία.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα ατομικής προστασίας για όλους.
  • Οργάνωση συστηματικών και σε μαζική έκταση διαγνωστικών τεστ
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.
  • Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μέλος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

300x600 spame 1

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->