vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

    

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΙΝΚΥΝΚ)

 

«Η συμβολική κινητοποίηση των φορέων της Καρδίτσας στην Πύλη του Νοσοκομείου ΕΊΝΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ»

Οι Φορείς που συμμετείχαν:
1. ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΙΝΚΥΝΚ)
2. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
3. ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
5. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
8. ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
9. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
10. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
11. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
12. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
13. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Στη σημερνή κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου οι φορείς του λαού της Καρδίτσας κάναμε αυτό που είχαμε δηλώσει με τις ανακοινώσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα:

ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ και ανεδείξαμε τις τεράστιες ελλείψεις στις δομές υγείας του νομού παράλληλα με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας. Στο νομό μας όχι μόνο δεν ενισχύθηκε ουσιαστικά το νοσοκομείο με βάση τις ανάγκες, αλλά αποδυναμώθηκαν τα κέντρα υγείας με μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών.

kinitopoiisi nosok2

ΕΝΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ για να διεκδικήσουμε τα απαραίτητα “όπλα” για τους υγειονομικούς, δηλαδή μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέσα ατομικής προστασίας, άνοιγμα μονάδων εντατικής θεραπείας, διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας άνευ όρων και ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας.

ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ, αλλά μέσα από τη συλλογική μας ευθύνη και δράση ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ αφού προσπαθώντας να βγάλει “τζάμπα” την αντιμετώπιση της πανδημίας, με την καθυστέρηση υλοποίησης των αναγκαίων μέτρων θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τις ζωές των συνανθρώπων μας.

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΌΤΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ ΤΟΥ. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι αυτοί που ευχαριστούν τους μαχόμενους υγειονομικούς από τα τηλεπαράθυρα, δεν μας παρέχουν τα αναγκαία μέσα για να κάνουμε τη δουλειά μας και αντίθετα μας αποκαλούν ψεύτες όταν αναδεικνύουμε τις ελλείψεις. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι αυτοί που μας αποκαλούν «ήρωες με τις πράσινες και λευκές ποδιές», στέλνουν τους αστυνομικούς στη συμβολική μας κινητοποίηση, την οποία αναγκαστήκαμε να διοργανώσουμε για να μην μετατραπούμε από ήρωες σε μάρτυρες. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι αυτοί που καλούν τον κόσμο να μας χειροκροτήσει έστειλαν την αστυνομία να ρίξει πρόστιμα στους ίδιους ανθρώπους επειδή κινητοποιήθηκαν συμβολικά παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΌΤΙ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ που ήρθαν στη συγκέντρωσή μας για να επιβάλλουν πρόστιμα και να τρομοκρατήσουν μαχόμενους υγειονομικούς, διαδηλωτές, εκλεγμένους συνδικαλιστές, μέχρι και αιμοδότες. Το γεγονός ότι το ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε σε νοσοκομεία όλης της Θεσσαλίας και πανελλαδικά, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και την αστυνομία όχι σαν μέτρα και δύναμη προστασίας και ελέγχου, αλλά σαν μέτρα και δυνάμεις καταστολής για το πνίξιμο κάθε φωνής που δεν συμφωνεί με τα συμφέροντα του κράτους που συνθλίβουν τα δικαιώματα του λαού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να καλυφθούν όλα τα κενά σε μόνιμες θέσεις γιατρών που φτάνουν στο 30% στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και ξεπερνούν το 70% στα Κέντρα Υγείας του νομού.
• Να αυξηθεί το προσωπικό δραστικά σε όλες τις ειδικότητες, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, καθαριότητας, και αλλού με μόνιμες σχέσεις εργασίας.
• Να ανοίξουν και οι 6 κλίνες ΜΕΘ, να δημιουργηθούν νέες και να προμηθευτεί το νοσοκομείο αναπνευστήρες σύγχρονης τεχνολογίας.
• Να ενισχυθούν τα κέντρα υγείας εκτός από όλο το απαραίτητο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό και διαγνωστικά εργαστήρια.
• Να επιταχθούν όλες οι ιδιωτικές κλινικές και κέντρα αποκατάστασης του νομού μας που ξεφύτρωσαν την ώρα που ο λαός πλήρωνε την κρίση και έχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις για νοσηλεία, θεραπεία και αποκατάσταση
• Να επιταχθούν ξενοδοχεία για τις ανάγκες διαμονής των υγειονομικών που έχουν επαφές με κρούσματα του κορονοϊού και για ασθενείς που δεν μπορούν με ασφάλεια να διαμείνουν στο σπίτι τους.
• Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ. Για την υγειονομική κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.
• Να διαγραφούν τα πρόστιμα στους συνανθρώπους μας που επιτελώντας την ατομική τους ευθύνη και σε ένδειξη αλληλεγγύης φώναξαν μαζί μας για τα “όπλα” που χρειαζόμαστε οι υγειονομικοί απέναντι στον κοινό “αόρατο εχθρό”.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                    ΓΑΖΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->