bronx delivey2 levelgif

 vasilakos anoigoume  eve topiki agora3

 970x250 hands 1

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Φοράμε τη μάσκα και τα γάντια για τον κορωνοϊο… αλλά έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και τα αυτιά μας και δεν κλείνουμε το στομα μας…

Εν μέσω της Πανδημίας του Κορονωϊού είναι πλέον κοινά αποδεκτό πως ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων, όχι μόνο οι πολίτες, αλλά και οι κυβερνήσεις μπορούν να ελπίζουν μόνο σε ένα ισχυρό Δημόσιο Τομέα, σε ένα ισχυρό Κοινωνικό κράτος Πρόνοιας. Η διαπίστωση αυτή είτε μιλάμε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και τον κλάδο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είτε για τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δυστυχώς γίνεται την ώρα του «πολέμου» μετρώντας απώλειες, ακόμη και ανθρώπινων ζωών. Ο απολογισμός θα γίνει…

Η υγειονομική κρίση αποκάλυψε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως οι υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. παρά την υποστελέχωση, την έλλειψη σύγχρονων δημοτικών εγκαταστάσεων και τα σοβαρά κενά σε μηχανολογικό εξοπλισμό, με μοναδικό όπλο την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων κρατούν όρθιο το σύστημα Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων.
Ακόμη και αυτή την δύσκολη ώρα, την στιγμή που οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα όλης της χώρας αδιαμαρτύρητα και με αυταπάρνηση, συνεχίζουν αδιάλειπτα την αποκομιδή των απορριμμάτων χωρίς πολλές φορές να έχουν τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), με κίνδυνο της υγείας τους και των οικογενειών τους, το Υπουργείο Εσωτερικών αντί να προβεί στην άμεση ενίσχυση των εργαζομένων με μάσκες, γάντια, ειδικές στολές εργασίας, αντισηπτικά και όποιο άλλο αναγκαίο μέτρο, αντί να
γίνουν άμεσα προσλήψεις έστω με την διαδικασία των έκτακτων αναγκών για την αντιμετώπιση της κρίσης, βρήκε την ευκαιρία να «προωθήσει» την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών προτρέποντας οι Δήμοι να αναθέσουν τις υπηρεσίες Καθαριότητας σε ιδιώτες!!!
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, μαζί με άλλους κλάδους εργαζομένων στο Δημόσιο, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με την καθαριότητα στους δημόσιους χώρους, τους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα, την λειτουργία και τη συντήρηση όλων απαραίτητων υποδομών των πόλεων, την εξυπηρέτηση των πολιτών (ΚΕΠ) και τη βοήθεια (ΒσΠ, Κοινωνικές Υπηρεσίες) στις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, στα ανήμπορα και μοναχικά άτομα που στο πρόσωπό τους βλέπουν το φίλο, τον συγγενή και αποτελούν το «παράθυρο» προς τον έξω κόσμο και την κοινωνία.
Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα έχουν απόλυτη συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης απ’ ότι αυτοί που μας κυβερνάνε διαχρονικά.
Όταν εμείς υπερασπίζαμε τα δημόσια αγαθά της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Καθαριότητας των δημόσιων χώρων και λέγαμε ότι αυτά δεν είναι εμπορεύματα, αυτοί μας χλεύαζαν, μας έλεγαν «τεμπέληδες», ενώ είχαν και έχουν στραμμένο το μάτι τους στους μεγαλοεργολάβους, στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και στο ξεπούλημά τους στους ιδιώτες και στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Αυτοί που σήμερα αναγνωρίζουν το έργο των εργαζομένων είναι οι ίδιοι που τους λοιδορούσαν και τους πετσόκοβαν τους μισθούς και τα δικαιώματά τους χθες και θα είναι αυτοί που θα τους ξεχάσουν αύριο μετά την «καταιγίδα».
Μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση αλλά, αυτό δε σημαίνει πως θα κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, που διασφαλίζουν όχι μόνον τη δική μας υγεία και ασφάλεια αλλά και όλων όσοι εξυπηρετούμε. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος των εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην κάνουν καμία έκπτωση στην τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την παροχή των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, για την υγεία τη δική τους και των οικογενειών τους, για να μην γίνουν οι ίδιοι «υγειονομική βόμβα», αλλά και για να μπορούν να βρίσκονται στη μάχη για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Για μας δεν μπορεί κανένας να παίζει με την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Αυτό που επιβάλλεται σήμερα είναι η τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, η λειτουργία των υπηρεσιών με το ελάχιστο δυνατόν προσωπικό, Επιβάλλεται η στελέχωση των υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να μειωθεί η ανεργία και να βελτιωθεί η ποιότητα και η ποσότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ξέχασε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, έτσι τους εξαιρεί από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση – Δώρο του Πάσχα- που καλώς ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί στους εργαζόμενους στην υγεία, την πολιτική προστασία. Γιατί όμως μόνο σε αυτούς;
Το επιχείρημα ότι δεν φτάνουν τα χρήματα μόνο ως αστείο ακούγεται γιατί δέκα χρόνια μνημόνια αρκετά έχουν πληρώσει όλοι οι εργαζόμενοι.
Μέρος από τα πλεονάσματα που με αίμα των εργαζομένων έφτιαξε να το διαθέσει για την προστασία της κοινωνίας και σε όλους αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δίνουν την ψυχή τους αυτή τη δύσκολη ώρα.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

• Άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας όλων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
• Αυστηρή εφαρμογή των έκτακτων μέτρων Υγείας και Ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας για την προστασία από τον Κορωνοϊό (COVID-19).
• Υποχρεωτική παρουσία καθημερινά στους χώρους εργασίας του Ιατρού Εργασίας (Ι.Ε.) και του Τεχνικού Ασφαλείας (Τ.Α.) για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων και την αυστηρή εφαρμογή τους.
• Καμία περικοπή του μισθού ή της σύνταξης αλλά και των χορηγούμενων επιδομάτων με άλλοθι την Πανδημία του Κορωνοϊού.
• Καμία σκέψη για την περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
• Πρόβλεψη για την αμοιβή όσων εργαζομένων λόγω των έκτακτων μέτρων και αναγκών απασχολούνται πέραν του κανονικού τους ωραρίου (υπερωριακή αποζημίωση).
• Καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και στους εργαζομένους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της Πανδημίας του Κορωνοϊού.
• Άμεση έγκριση της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
• Κατάργηση τώρα των διατάξεων που δίνουν το δικαίωμα στους αιρετούς και με πρόσχημα την Πανδημία του Κορωνοϊού να ξεπουλήσουν σε ιδιώτες υπηρεσίες και αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού (άρθρο 178 του Ν.4635/2019 και άρθρο 117 του Ν.4674/2020).
• Ενίσχυση όλων των Κοινωνικών Δομών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού με ανθρώπινο δυναμικό. Άμεση τακτοποίηση του προσωπικού που για πολλά χρόνια στηρίζει αυτές τις Δομές, συμφώνα και με τις εξαγγελίες-υποσχέσεις της κυβέρνησης. Να αποσταλεί τώρα η προκήρυξη για την μονιμοποίηση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που σήμερα σηκώνουν το μεγάλο βάρος της φροντίδας των ανήμπορων ηλικιωμένων όλης της χώρας


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
 ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ (ΙΑΤΡΟΙ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ)
 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
 ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (Μ.Ε.Θ.)
 ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

300x600 spame 1

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->