bronx delivey2 levelgif

 vasilakos anoigoume  xiroskarpos2

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Και ενώ οι προτάσεις της Κομισιόν, μπορούμε να πούμε ότι, μάλλον είναι σε θετική κατεύθυνση με τη στήριξη πακέτου 750 δις στα κράτη μέλη, η ελληνική κυβέρνηση θριαμβολογεί που η ταλαίπωρη πατρίδα μας μπορεί να λάβει επιχορήγηση 22,5 δις και δάνειο 9,5 δις, με ακόμα ασαφείς και μη καθορισμένους όρους αυξάνοντας το δημόσιο χρέος αλλά και ανοίγοντας την όρεξη σε νέα μνημόνια.


Και ενώ ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει, η ελληνική οικονομία χρειάζεται ενίσχυση χθες . Το «μάνα εξ ουρανού», θα εκταμιευθεί από το 2021 με το πικ των χρηματοδοτήσεων να γίνεται στο 2024, και κυρίως θα αφορά επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις για τη μετάβαση σε μία πράσινη και ψηφιακή οικονομία. Στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο φαίνεται ότι ένας από τους κυριότερους τομείς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας δεν θα περιλαμβάνεται. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον πρωτογενή τομέα(Αγροτικής δηλ. παραγωγής και Αγρότες). Από την πανδημία του κορωνοϊού ήταν αδύνατο να μείνει ανεπηρέαστος, ΚΑΙ, ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής. Παραγωγοί Αγρότες βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και χιλιάδες οικογενειακές αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, με το εισόδημα τους να μειώνεται δραματικά, με το σύνολο σχεδόν των προϊόντων τους να μένει αδιάθετο, και τώρα μένουν εκτός «νυμφώνος».
Η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο καθυστερεί και δεν αξιοποιεί ποσά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη των παραγωγών (αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων), όχι μόνο αγνοεί προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της κρίσης ώστε τα αδιάθετα προϊόντα να απορροφούνται για τις ανάγκες των κρατικών δομών, όπως νοσοκομεία, στρατόπεδα κ.α., όχι μόνο δεν έχουν βρει άκρη με τους ΚΑΔ, αλλά θεωρεί τους αγρότες και τις οικογένειές τους «αόρατους». Στο πακέτο μέτρων ανακούφισης της κυβέρνησης, που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, απουσίαζε παντελώς ο πρωτογενής τομέας και οι πολιτικές για τη στήριξή του. Το ν/σ «αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα», που συζητείται στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, μόνο βαρυσήμαντο τίτλο έχει, χωρίς να θεσπίζει ουσιώδες πολιτικές παρεμβάσεις. Η ΝΔ αφήνει την πρωτογενή παραγωγή και τους Αγρότες στο έλεος της οικονομικής κρίσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί μια από τις βαριές βιομηχανίες της χώρας, σημαντικό κομμάτι της οικονομίας, που για να παραμείνει ζωντανό χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των φορέων τους που έχουν πληγεί. Στήριξη στους «αόρατους ανθρώπους» της διατροφής μας για την αποφυγή μιας άλλης «διατροφικής κρίσης». Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι 2» περιλαμβάνει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για την πραγματική στήριξη του αγροτικού τομέα και της διατροφικής ασφάλειας και όχι μέτρα φιάσκο 150 εκατ. που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ που στην πραγματικότητα δεν αφορούν τους παραγωγούς αλλά τους ενδιάμεσους.
Το «Μένουμε Όρθιοι 2» περιλαμβάνει άμεσα ΕΠΙΠΛΕΟΝ μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου ύψους 300 εκατ., πέραν του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και της χρηματοδότησης της Αναπτυξιακής Τράπεζας που στηρίζουν τον γεωργό, τον κτηνοτρόφο, την αγροτική επιχείρηση.Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται τα εξής:

ag lappas

Καλό θα ήταν, η κυβέρνηση της ΝΔ να υιοθετήσει και να αξιοποιήσει τα μέτρα του προγράμματος «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ 2», με άμεσες παρεμβάσεις στήριξης προς όφελος των παραγωγών, των γεωργών, των κτηνοτρόφων και των αγροτικών επιχειρήσεων.
Μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προστατευθεί ο αγροτικός κόσμος, να αποφευχθούν καταστροφικές συνέπειες στον πρωτογενή τομέα και να επιβιώσει η ελληνική ύπαιθρος. Διαφορετικά «γαία πυρί μειχθήτω» για την οικονομία συνολικά, εκτός βεβαίως των ...πιράνχας που θέλουν να στήσουν νέο πάρτι και νέες περιπέτειες για τη χώρα, την κοινωνία, τους πολίτες, τους παραγωγούς. Οψόμεθα.

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->