vasilakos sept2020  bronx delivey2

  topiki agora teva4 

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Αρθρο του Θανάση Μαλέτσικα

maletsikasΉταν ένας από τους φτωχότερους νομούς της χώρας, ο φτωχότεροςτης Θεσσαλίας.

Ήταν μία από τις φτωχότερες πόλεις της χώρας,η φτωχότερη της Θεσσαλίας.

Ήταν.Γιατί σήμερα, και για την επόμενη ίσως δεκαετία, απλά δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στον οικονομικό χάρτη της χώρας!

Και αυτό δεν είναι σχήμα υπερβολής, ή έκφραση απογοήτευσης,ή απαισιοδοξίας. Δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα! Και αλλοίμονο σε αυτόν τον συντοπίτη μου που δεν το συνειδητοποίησε ακόμα.

Αποτέλεσμα του ΄΄θεού΄΄Ιανού θα πει κάποιος. Αναμφισβήτητα Ναι. Αλλά μόνο για τον ορεινό όγκο και τον κάμπο του νομού. Όχι όμως και για την πόλη της Καρδίτσας.Η οποία, όπως φαίνεται, ΄΄πλήρωσε΄΄ το βαρύ τίμημα της συσσωρευμένης πολύχρονης πολιτικής …΄΄μπόχας΄΄.

Οι ευθύνες; Διαχρονικά πολλές, και διάσπαρτες σε πρώην και νυν εκλεγμένα πρόσωπα και τοπικά στελέχη -όλων ανεξαιρέτως- των πολιτικών κομμάτων.

Κυρίως όμως σε εμάς. Σε εμάς τους πολίτες αυτού του νομού. Σε εμάς που αποτελούμε τα ΄΄πολιτικάπρόβατα΄΄.Ναι τα υπόλογα ΄΄πολιτικάπρόβατα΄΄, πουκαταντήσαμε τον νομό μας, αλλά και την πόλη της Καρδίτσας απλά ένα απέραντο ποιμνιοστάσιο! Ας απολαύσουμε λοιπόν  τώρα την πανδαισία των αρωμάτων του ποιμνιοστασίου μας! Μια πανδαισία που την συνθέτουν μαζί με την λάσπη, οι τόνοι πετρελαίου των μηχανοστασίων στους δρόμους, αναμεμειγμένοι με αλλοιωμένες ζωοτροφές,τρόφιμα,κρέατα καιαρκετή δόση οσμής μουχλιασμένων ρούχωνκαι επίπλων!

Τίθεται όμως το ερώτημα: Θα αναλάβουμε πρώτοι εμείς τις ευθύνες μας; 

Η απάντηση απλή, πολύ απλή: Φοβάμαι, πως Όχι.Και αυτό διότι, απλά  ήμαστε ΄΄πολιτικάπρόβατα΄΄! Και μάλιστα θεσσαλικής ράτσας, που θεωρείται από τις καλύτερες στο είδος αυτών των συμπαθέστατων ζώων! Ίσως τελικά,οι οσμές των ποιμνιοστασίων αρμόζουν στο ιδίωμα της φτιαξιάς  μας. Δεν εξηγείται διαφορετικά!

Οι πρώτες εξαγγελίες της κυβέρνησης; Απλά,λίγο΄΄χαμομήλι΄΄ στο στόμα ενός ετοιμοθάνατου και …κάναμε το καθήκον μας!Για την αντιπολίτευση;΄΄Βούτυρο στο ψωμί΄΄ της! Η συνέχεια γνωστή.΄΄Copypaste΄΄ με άλλες περιοχές που επλήγησαν. Τυποποιημένα πράγματα στην χώρα μας!

Όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την ανταπόκριση των πολιτών, πολλών πόλεων, που συμπαραστέκονται παντοιοτρόπως αυτές τις στιγμές την Καρδίτσα. Τους αξίζει η βαθιά μας Υπόκλιση.

Γιατί όμως η πόλη της Καρδίτσας αφανίστηκε κυριολεκτικά ΄΄εν μία νυκτί΄΄ από τον οικονομικό χάρτη της χώρας;

Ερώτημα που δεν θα απαντηθεί ποτέ! Τουλάχιστον επισήμως. Γιατί ανεπίσημα, και προφορικά, στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης έχει ήδη απαντηθεί από τους πολίτες της! Και μάλιστα με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο!

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Καρδίτσας,καθώς και  Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του νομού, είναι τα πολιτικά πρόσωπα που τοποθετούνται στο κάδρο των …πολιτικώς αρμοδίων, και όχι μόνο!

Ερώτημα: Θέλανε αυτά τα πρόσωπα να συμβεί αυτό; Αναμφισβήτητα όχι. Αλλά όταν είσαι πολιτικό πρόσωπο ένα πράγμα θα πρέπει να φοβάσαι στον στίβο της πολιτικής. Τα δυσάρεστα γεγονότα! Και για να μην συμβούν αυτά θα πρέπει πρωτίστως να λάβεις μέτρα αποτροπής των. Σε διαφορετική περίπτωση, απλά ΄΄σβήνεις΄΄ από τις συνειδήσεις των πολιτών!

Ως ΄΄μαύροπρόβατο΄΄, εάν κατείχα, μία από τις προαναφερόμενες θέσεις, και για λόγους υπεράσπισης της προσωπικότητάς μου, αν και πρόβατο, θα ζητούσαάμεσα, την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας και την άρση των τηλεφωνικών μου επικοινωνιών από το μεσημέρι της Πέμπτης 17 έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.Και όχι μόνο. Κατόπιν, θα τις δημοσιοποιούσα, και μετά θα κυκλοφορούσα ελεύθερα στον νομό.

΄΄Καλή βοσκή΄΄.

***Τοδικαίωμά μου να δημοσιολογώ, δενσυμπεριλαμβάνεται και στην υποχρέωσή σαςνα μεπαίρνετεστα σοβαρά.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->