vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

    

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Η σημερινή μέρα είναι μέρα ενημέρωσης , προβληματισμού και αγώνα.

Εμείς, τα Άτομα με Αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, αντιστεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στις πολιτικές λιτότητας και στην αναλγησία των εκάστοτε κυβερνητικών οικονομικών επιτελείων.

Εμείς, οι πολίτες με αναπηρία, με χρόνια πάθηση, οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία και οι οικογένειές μας, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα συμφωνήσουμε ΠΟΤΕ στη φτωχοποίηση και στον περιορισμό των δικαιωμάτων μας.

Στέλνουμε το μήνυμά μας παντού και προωθούμε το πάνδημο αίτημα του αναπηρικού κινήματος για ένα ευρύτατο πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία. Είμαστε τα Άτομα με Αναπηρία, που σήμερα 3 Δεκέμβρη 2020, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως και ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, δηλώνουμε δυνατά την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς πολιτικής λιτότητας, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Εμείς, τα Άτομα με Αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας ζητάμε εξειδικευμένη προστασία, ιδιαίτερα ως γυναίκες, παιδιά, και πρόσφυγες με αναπηρία. Διεκδικούμε να είμαστε ορατοί : όχι μόνο στους νόμους αλλά και στις πολιτικές. Τα Άτομα με Αναπηρία δεν μπορεί να είναι αόρατα στις πολιτικές προστασίας των πολιτών, οι πρόσφατες πλημμύρες αφορούν και στα Άτομα με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Τα Άτομα με Αναπηρίαδεν πρέπει να μένουν εκτός κοινωνικού μερίσματος.

Τα Άτομα με Αναπηρία δεν πρέπει να μένουν εκτός προκηρύξεων, δράσεων, αναπτυξιακών έργων.

Εκπόνηση και υποβολή στη Βουλή Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία, με στόχο την εξάλειψη, αποκατάσταση και αποτροπή ανισοτήτων μεταξύ πολιτών με και χωρίς αναπηρίες.  

Το αναπηρικό κίνημα της χώρας διατρανώνει τη θέση του: «Φτάνει πια!» στις διακρίσεις και διεκδικεί την ορατότητα στους νόμους, στις πολιτικές, στην ίδια την κοινωνία. Διεκδικούμε τη λήψη συντονισμένων μέτρων και στοχευμένων πολιτικών, με στόχο την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, δεδομένου ότι είναι κοινή παραδοχή ότι τα Άτομα με Αναπηρία και οι οικογένειές τους συγκροτούν μία από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα λιτότητας και την κρίση, σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Διεκδικούμε την αύξηση των κάθε είδους αναπηρικών επιδομάτων, αντίστοιχη με τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυξήσεις έχουν να δοθούν στα επιδόματα από την αρχή της κρίσης.

Διεκδικούμε την ουσιαστική βελτίωση των ΚΕΠΑ, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία αφενός να μην ταλαιπωρούνται αφετέρου να μην αισθάνονται ότι χάνουν την αξιοπρέπειά τους και θα απονέμεται με απόλυτη αντικειμενικότητα το ποσοστό αναπηρίας τους.

Διεκδικούμε υπηρεσίες υγείας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη για όλα τα άτομα με αναπηρία. Ζητάμε την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Θέλουμε την άμεση στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες της πανδημίας.

Διεκδικούμε μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα συνταγογραφούμενα φάρμακα ακόμα και για τα συνωδά νοσήματα που επιφέρει μια χρόνια πάθηση ή αναπηρία, καθώς και στα τεχνητά βοηθήματα κλπ.

Διεκδικούμε όλα τα παιδιά με αναπηρία να παραμένουν και να παίζουν στις γειτονιές τους - που θα είναι πλήρως προσβάσιμες, από το πεζοδρόμιο έως την παιδική χαρά, χωρίς κινδύνους και διαχωρισμούς. Διεκδικούμε παιδικές χαρές, πάρκα, παιδότοπους, σχολικές αυλές ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: λέμε βροντερό  ΟΧΙ στους διαχωρισμούς και στη γκετοποίηση.

Εμείς, τα Άτομα με Αναπηρία, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας «Τίποτα για Εμάςχωρίς Εμάς!», παλεύοντας για την υγεία, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, την αποϊδρυματοποίηση, την διαβίωση στην κοινότητα.

Τα Άτομα με Αναπηρία Διεκδικούν το Δικαίωμά τους στη ζωή με Αξιοπρέπεια

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γ. Γραμματέας

 Β. Αγραφιώτης                                                          Δ. Κωτούζας

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->