mybay1 levelgif

 vasilakos anoigoume  eve topiki agora3

 970x250 hands 1

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Ιδιώτης ενδιαφέρθηκε να ενοικιάσει το μέρος που προορίζεται για «δομή φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών»

Μπορεί όλη η ανθρωπότητα να κινείται γύρω από τον κορωνοϊό αλλά αργά ή γρήγορα θα κληθούμε να επιστρέψουμε στη –νέα- καθημερινότητά μας. Ας ελπίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Αυτός ήρθε να μας το υπενθυμίσει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου που δυστυχώς μετά τη ΒΙ.ΠΕ Γοργοβιτών δεν μας ξέχασε και επανήλθε. Όπως πρώτο δημοσίευσε το karditsapress.gr ζήτησε έκταση 35 στρεμμάτων από το Δήμο Παλαμά για δημιουργία «Δομής φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών».

Ήδη υπήρξε αντίδραση από το Δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Βλοχό Λαϊκή Συνέλευση, όπου όλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους. Αύριο μάλιστα, συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, ενώ όπως αναφέρθηκε στη Συνέλευση εκφράστηκε ενδιαφέρον από ιδιώτη να ενοικιάσει την περιοχή που ζήτησε το Υπουργείο.

Χρειάζονται επιχειρήματα

«Εύηχη» η άρνηση, ειδικά για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά δίχως επιχειρήματα πιθανότατα δεν θα αποδώσει τίποτα. Όταν οι φορείς αντέδρασαν για τη ΒΙ.ΠΕ υπήρχαν ουκ ολίγα, που στο τέλος ήταν αρκετά να ανακόψουν τον σχεδιασμό της πολιτείας. Πέραν του χαρακτήρα της ΒΙ.ΠΕ, οι δωρεάν παραχωρήσεις εκτάσεων των κατοίκων έγιναν με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής. Υπήρχαν συμβόλαια ξεκάθαρα με υπογραφή του νυν υπουργού (και τότε Νομάρχη) κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Το πράγμα ήταν μπλεγμένο.

Παράλληλα είναι και θέμα "οπτικής γωνίας"...Την αποτροπή της δημιουργίας δομής στη ΒΙ.ΠΕ εμείς την βλέπαμε ως "νίκη" και το υπουργείο ως "χάρη". Η χωροθέτηση στο Βλοχό για μας μπορεί να είναι "ανεδαφική", "επικίνδυνη" κλπ, για το υπουργείο "μια θέση στο...πουθενά, κάτω από ένα νταμάρι. Πού θελετε να τους πάμε;"

Πάμε παρακάτω...

Για να ευλογήσουμε τα γένια μας, με άρθρο στις 19/1/2020 το karditsapress.gr προϊδέαζε την …επιστροφή του Υπουργείου Μετανάστευσης και μάλιστα με ακρίβεια. Τότε γράφαμε ότι και στη ΒΙ.ΠΕ να μην γίνει, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην είναι ο Δήμος Παλαμά αυτός που θα φιλοξενήσει «πολίτες τρίτης χώρας», όπως πλέον τους ονομάζει του υπουργείο. Αυτά έλεγαν οι πληροφορίες και επιβεβαώθηκαν.
Το επιχείρημα της «ιδιωτικής έκτασης», εφόσον ενοικιαστεί το γεωτεμάχιο -διαδικασία που θέλει κάμποσες μέρες – μπορεί η πολιτεία να το ξεπεράσει με «επίταξη». Μπορεί να μην ακούγεται και τόσο δημοκρατικό, ειδικά όμως σήμερα πολλά από αυτά που ζούμε δεν μοιάζουν δημοκρατικά.
Ουτε το γεγονός ότι λίγο πιο κάτω είναι εκκλησία μπορεί να σταθεί σοβαρά ως επιχείρημα. Ούτε το ότι ψεκάζουν τα χωράφια.
Στην παρούσα φάση, ίσως το πιο σοβαρό επιχείρημα είναι ο… κορωνοϊός. Όταν έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, και όταν η Καρδίτσα ακόμη «κρατάει γερά» με μηδενικά κρούσματα, πώς στέλνεις εκατοντάδες άτομα; Ισως εδώ πρέπει να δοθεί βαρύτητα. Επιχείρημα το οποιο στη Λαϊκή Συνέλευση τέθηκε απ τον Αντιπεριφερειάρχη κ  Κωστή Νούσιο καθώς όπως υπογράμμισε  "είναι ίσως το ισχυρό χαρτί αυτήν την στιγμή, μιας και το να κερδίσεις χρόνο σε τέτοιες καταστάσεις είναι πάντα προς όφελος του θιγόμενου"

Σε κάθε περίπτωση, τα επιχειρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πρέπει να είναι συντριπτικά. Ειδάλλως δεν υπάρχει απολύτως καμιά πιθανότητα να μην γίνει η δομή. Λίγο – πολύ είχαν «προειδοποιήσει» ότι μετά τη ΒΙ.ΠΕ θα επανέλθουν με...οριστική θέση. Και πολύ δύσκολα αυτή τη φορά, θα αλλάξουν γνώμη.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

300x600 spame 1

joinbanner2

eve topiki agora2

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->