vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

    

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Μετά από κάλεσμα των νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας με αφορμή την παγκόσμια μέρα δράσης για την υγεία πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

mera panelladikis deasis3

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των υγειονομικών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να βγει ο λαός όρθιος και νικητής, δήλωσαν τα Σωματεία εργαζομένων Γ.Ν. Καρδίτσας, Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων ΓΝ-ΚΥ Καρδίτσας, ιδιωτικών υπαλλήλων, Οικοδόμων, φαρμακοϋπαλλήλων, εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπ/σης, ΕΛΜΕ, συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Σύλλογος και Ομάδες Γυναικών Καρδίτσας (μέλη ΟΓΕ), Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Μουσικού σχολείου Καρδίτσας, Συντονιστική επιτροπή συλλόγων γονέων μαθητών δήμου Καρδίτσας, Επιτροπή αγώνα λαϊκών αγορών Καρδίτσας.

mera panelladikis deasis2


Στην κινητοποίηση χαιρέτησε ο γραμματέας της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Έκτορας Γάζος που τόνισε την ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, επίταξη του ιδιωτικού τομέα και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας Λήδα Αγγέλου παρέδωσε στον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών το άλμπουμ με τις ζωγραφιές των παιδιών που δημιούργησαν στηρίζοντας τον αγώνα των υγειονομικών. Οι ζωγραφιές αυτές έγιναν και βίντεο.


Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης οι φορείς παρέδωσαν ψήφισμα στον διοικητή του νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι στον χώρο της κινητοποίησης ήταν έντονη η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που επικαλέστηκαν την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.
Την ίδια ώρα έγινε συμβολική κινητοποίηση και στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Την κινητοποίηση χαιρέτησε ο Κώστας Τζέλλας πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ που αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες που έχουν δοθεί για την δημόσια υγεία στο νομό και δήλωσε την συμπαράσταση των αγροτών στους αγώνες των γιατρών. Χαιρέτισε ακόμα και η Σέβη Μωραΐτη συμβασιούχος εργαζόμενη στο κέντρο υγείας.

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ νομού ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΙΝΚΥΝΚ)

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ και ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ
7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Είναι η κρίσιμη ώρα της μάχης με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και της μάχης με τις διαχρονικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Η τωρινή κατάσταση με τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό όπως επίσης σε εξοπλισμούς και υλικά, έχει τις ρίζες της πριν από την πανδημία του κορονοϊού. Το δημόσιο σύστημα υγείας που πλήρωσε τις επιπτώσεις της προηγούμενης οικονομικής κρίσης με περικοπές προσωπικού και χρηματοδότησης, είναι ο βασικός πυλώνας στην άμυνά μας απέναντι στην πανδημία.
«Αόρατος εχθρός» δεν είναι μόνο ο κορονοϊός. «Αόρατος εχθρός» είναι οι αιτίες για την έλλειψη της προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ειδικά στην ύπαιθρο όπου ζουν αναλογικά περισσότεροι ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες και οι αιτίες για τη μεγάλη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου του νομού μας.
Τώρα είναι η ώρα άμεσα να ξεπεραστούν οι όποιες ελλείψεις και καθυστερήσεις. Η μαζική και συλλογική αποδοχή της ατομικής ευθύνης του κάθε ανθρώπου, αναδεικνύει ότι ήρθε η ώρα της κυβερνητικής και κρατικής ευθύνης στη λήψη όλων των απαραιτήτων μέτρων και μέσων προστασίας της υγείας του λαού. Η ήδη καθυστερημένη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο. Η υγεία όλων μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπει στη ζυγαριά κόστους – οφέλους.
Οι φορείς του νομού μας, σύλλογοι εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, γυναικών και γονέων ενώνουμε τις φωνές μας για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.
Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
• Πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός του Νοσοκομείου και όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ και Κέντρων Υγείας του νομού.
• ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
• Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
• Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων και οι ασθενής από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.
• Άμεση ένταξη όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ:

1. ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΙΝΚΥΝΚ)
2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
3. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
4. ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
5. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
6. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
9. ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
10. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
11. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
12. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
13. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
14. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->