Η υψηλή ποιότητα των τοπικών μας προϊόντων αναδείχθηκε στην Εκδήλωση της Περιφερειακής Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Πρωτοβουλία» για τη Θεσσαλία που πραγματοποιηθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Παυσίλυπο.
Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Κουρέτας. Η θεματική της εκδήλωσης, αφορούσε στην παρουσίαση αποτελεσμάτων που προέκυψαν από αναλύσεις τοπικών τροφίμων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν αποτελέσματα αναλύσεων που αφορούσαν τοπικούς οίνους, μέλι, προϊόντα ντομάτας, τυροκομικά, ξυνόγαλα με τις μετρήσεις ποιότητας να είναι εως και πολύ πάνω του πανελλαδικού μέσου όρου.
Αμέσως μετά ακολούθησε ανοικτή συζήτηση με το κοινό, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η μεθοδολογία μέσω της οποίας θα μπορούσε να βοηθηθεί ο παραγωγός, αντίστοιχα μοντέλα οργάνωσης αλλά και τρόποι ανάδειξης των τοπικών προϊόντων ώστε να αυξήσουν την προστιθέμενη αξία τους.
σε λίγο το βίντεο