bronx delivey2 karditsapress400x300 Αντίγραφο

 vasilakos anoigoume  xiroskarpos2

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Στο ερευνητικό πρόγραμμα εμβολιασμού μεγάλης κλίμακας με σκοπό την μελέτη της αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά της φυματίωσης (BCG) έναντι του κορωνοϊού συμμετέχει και η Καρδίτσα.


Στο ερευνητικό πρόγραμμα και σε άλλα στοιχεία αναφέρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο ο διακεκριμένος καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Ευαγγελος Γιαμαρέλος ενώ κάλεσμα στον κόσμο για εθελοντική συμμετοχή απηύθυναν ο Μητροπολίτης κ.κ Τιμόθεος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου κ. Ιωαννης Ντελής και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας.

Όπως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 50 ετών που πάσχουν από στεφανιαία νόσο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ο εμβολιασμός θα γίνεται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Σε καθένα και σε καθεμιά που ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν θα γίνεται πρώτα μέτρηση για το αν ήρθαν σε επαφή με τον ιο της φυματίωσης και τεστ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν ή όχι εκτεθεί τον ιό.

Στην περίπτωση που και τα δυο τεστ είναι αρνητικά, τότε θα προχωρά ο εμβολιασμός. Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 10 και 11 Ιουλίου και ο εμβολιασμός, ανάλογα με την ημέρα που κάποιος υπεβλήθη στα τεστ, στις 12 και 13 Ιουλίου ενώ τα άτομα θα παρακολουθούνται για έξι μήνες με την υποβολή ερωτήσεων κάθε 45 μέρες
Ο κ. Γιαμαρέλλος σημείωσε πως ο εμβολιασμός γίνεται σε 15 σημεία πανελλαδικά και η Καρδίτσα επιλέχθηκε με γεωγραφικά κριτήρια.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 με το εμβόλιο της φυματίωσης έχει εγκριθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου 2020 από το Αττικό Νοσοκομείο.
Οι ενδείξεις ότι ο εμβολιασμός αυτός είναι αποτελεσματικός προέρχεται από μελέτη που ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2020 στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο σε 200 άτομα υπό το συντονισμό του Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων Ευάγγελου Γιαμαρέλου.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης αξιολογήθηκαν από ομάδα ειδικών επιστημόνων από το εξωτερικό και κατατέθηκαν πριν λίγες ημέρες στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Σύμφωνα με αυτά, όσοι είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της φυματίωσης είχαν ως και 80% μικρότερο κίνδυνο για να εκδηλώσουν κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού.
Σύμφωνα με τον διακεκριμένο λοιμωξιολόγο γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι μελέτες στην Ελλάδα και παγκοσμίως και στην περίπτωση που είναι επιτυχημένες ενισχύεται η ελπίδα ότι ο εμβολιασμός για τη φυματίωση μπορεί να λειτουργήσει ως «ασπίδα» προστασίας για τις ομάδες υψηλού κινδύνου κατά του κορωνοϊού, ειδικά τον ερχόμενο χειμώνα.

Ο κ. Τιμόθεος
Η προσπάθειά μας είναι να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας και να συμμετάσχουν ώστε και ο πληθυσμός να προστατευτεί αλλά και να βοηθήσουμε κάποια στιγμή να ξεπεραστεί ο κορωνοιος.

Ο κ. Τσιάκος
Θα προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε γιατί με τον τρόπο αυτό θωρακίζουμε τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες. Καλώ τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα να συμμετέχουν. Εχουν να κερδίσουν και η Ελλάδα και η παγκόσμια κοινότητα. Ως Δήμος Καρδίτσας θα συνδράμουμε με διάθεση λεωφορείων για τις μετακινήσεις .

Ο κ. Ντελής
Η παθολογική κλινική είναι στη διάθεση ώστε να συνδράμει στο επιστημονικό έργο. Αυτό βοηθά και την Καρδίτσα και το νοσοκομείο μας. Μέσα από τέτοιες προσπάθειες αναδεικνύεται και το έργο των γιατρών .

Ο κ. Σπάνιας
Είναι πολύ σημαντικό για μας η Καρδίτσα να μπει στο πάνελ των πόλεων που ασχολούνται με μελέτες. Είναι μια τεράστια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια. Είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

 

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->