lux7 KATSIKIS OE Karta

 Katsikis Giorgos KARTA  ix6

   bronx1 vivliop

 pilatospano1pilatospano new

 

 

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

«Ο Άλλος Ανθρωπος» Κώστας Πολυχρονόπουλος. Ο Ηλείος-κατάγεται από τη Ροβιάτα του Δήμου Ηλιδας - που προσφέρει φαγητό και ελπίδα.


Ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, και συγκεκριμένα το 2011, μια σπουδαία πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης την «Κοινωνική Κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος.»
Μέσω της «κοινωνικής κουζίνας» η ομάδα «Ο άλλος άνθρωπος» μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους.
Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Καρδίτσα με αφορμή τα πρωτοφανή ,ακραία και καταστροφικά καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν την πόλη και το νομό.
Έχει μαζί του δυο μεγάλα καζάνια, τις κουτάλες του, κάποια υλικά, και πάνω από όλα τη μεγάλη του καρδιά κι ένα χαμόγελο που δεν σβήνει στιγμή από το πρόσωπό του.
Έστησε στο πάρκο του Παυσιλύπου την κουζίνα του και μια αποθήκη για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης μέσα στο αναψυκτήριο.
Έχει ήδη μοιράσει χιλιάδες μερίδες φαγητό και εκατοντάδες σακούλες με βασικά αγαθά σε πληγέντες στην πόλη και στα χωριά, με τη βοήθεια των εθελοντών της πόλης - νέα κυρίως παιδιά - που βοηθούν στο μαγείρεμα, στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, στο πακετάρισμα και στη διανομή του φαγητού, με έναν ενθουσιασμό που συγκινεί.

koinoniki kouzina 3
Πως γεννήθηκε η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ήταν στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας με προϋπηρεσία 25 ετών στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Το Σεπτέμβριο του 2009 απολύθηκε από τη δουλειά του σε ηλικία 47 ετών και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο πατρικό του. Μετά από 2 χρόνια ανεπιτυχούς αναζήτησης εργασίας το Δεκέμβριο του 2011, παρατηρώντας δυο παιδιά να μαλώνουν για λαχανικά στον κάδο απορριμμάτων της λαϊκής αγοράς, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Έφτιαξε δέκα τόστ και πήγε στη λαϊκή αγορά για να τα μοιράσει σε ανθρώπους που έψαχναν για τροφή στα σκουπίδια. Ο κόσμος στην αρχή δεν ανταποκρίθηκε, μέχρι που άρχισε ο ίδιος να τρώει ένα από τα τοστ. Μετά από αυτό οι άνθρωποι άρχισαν να ξεπερνούν τις αναστολές τους και πλησίασαν να πάρουν τοστ και να τα φάνε μαζί με τον Κωνσταντίνο. Στη συνέχεια πήγε στη λαϊκή και έκανε όπως λέει ο ίδιος αυτό που σπούδασε (μάρκετινγκ): ζητούσε από τους πωλητές να συνεισφέρουν πρώτη ύλη από τον πάγκο τους και άρχισε να μαγειρεύει στο δρόμο και να τρώει μαζί με τον κόσμο. Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε η ιδέα της “κοινωνικής κουζίνας”. Ο κ. Πολυχρονόπουλος διαχωρίζει το έργο του από τη φιλανθρωπία και την ελεημοσύνη δηλώνοντας ότι για να δεχτεί μια προσφορά πρέπει εκείνος που θέλει να κάνει τη δωρεά να συμμετάσχει στη δράση, τρώγοντας από το ίδιο καζάνι με όλους. Συχνά τα Διαδικτυακά ΜΜΕ τον βοηθούν κοινοποιώντας την έκκληση που απευθύνει στον κόσμο από το ιστολόγιό του για συνεισφορά βασικών ειδών.

koinoniki kouzina 1
Βραβεία
Το 2015 ο Κων/νος Πολυχρονόπουλος ανακηρύχτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο “Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς“, όμως αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο δηλώνοντας ότι θα δεχόταν βραβείο από την Ευρώπη της αλληλεγγύης και του πολιτισμού αλλά όχι από την Ευρώπη του κανιβαλισμού. Το 2013 βραβεύτηκε για την προσφορά του από τον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα μέσω της εκπομπής του Σάκη Ρουβά “Ήρωες ανάμεσά μας”.

Το σπίτι του Άλλου Ανθρώπου
Το “σπίτι του Άλλου Ανθρώπου” βρίσκεται στην οδό M Αλεξανδρου 122 και Αρτεμισιου 28 στο Μεταξουργείο. Εκτός από αποθήκη, ο χώρος είναι ανοικτός για όποιον έχει ανάγκη να κάνει μπάνιο, να πάρει το πρωινό του ή να πιεί έναν καφέ. Προσφέρεται επίσης για προβες στην Θεατρικη ομαδα Ο Αλλος Ανθρωπος (ΑΑ)και ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές με τη βοήθεια εθελοντών εκπαιδευτικών.

πηγή: www.ilidakampos.gr/

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

pilatos mesa

ThessalyExpo 300x250

cactus1

vivliopoleio v

  bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->