lux1   karditsapress 4 vasilakos 01 

 ix6 pilatos orizontia .png

 

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Για «δήθεν σκάνδαλα» με στόχο την πολιτική εκμετάλλευση έκανε λόγω η παραιτηθείσα αντιδήμαρχος Ουρανία Σούφλα μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας για το ζήτημα με την διαχείριση των τροφίμων και τις ποσότητες που φέρεται να αναβρέθηκαν σε ιδιωτικό χώρο.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην αντιπολίτευση, έκανε λόγο για λαϊκά δικαστήρια, σημειώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αναμένει το πόρισμα της δικαιοσύνης για όποιες άλλες τυχόν αποφάσεις του.
Αρχικά τοποθετήθηκε η κ. Σούφλα τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Επειδή όλοι έχουν μάθει για τα δήθεν σκάνδαλα που ανακάλυψαν ανώνυμοι συκοφάντες, κάποιοι από εσάς έσπευσαν να τα εκμεταλλευτούν πολιτικά. Απευθύνομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο σέβομαι ανεξάρτητα από το αν κάποιοι Σύμβουλοι, αγνοώντας τη θέση που κατέχουν, υιοθέτησαν θέσεις συκοφαντών αμαυρώνοντας την πόλη μας πανελλήνια.
Η πρώην Δημ. Αρχή μπορεί να βεβαιώσει τι παρέλαβα στις αποθήκες. Σχεδόν τίποτα. Από το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής μπορεί να λάβει ο καθένας γνώση τι παρέδωσα. Ειμαι άνθρωπος της πράξης όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ δεν σκέφτηκα το προσωπικό ή πολιτικό κόστος όταν πρέπει να δοθούν λύσεις σε προβλήματα.
Στο δικό μου κομμάτι, όταν δεν έχεις υπαλλήλους βρίσκεις εθελοντές, όταν δεν έχεις κονδύλια βρίσκεις δωρητές, όταν δεν έχεις άτομα σηκώνεις τα μανίκια και κουβαλάς. Ετσι έμαθα και έτσι πορεύτηκα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν άτομα στο Δημ. Συμβούλιο που υιοθετούν και αναμασούν απόψεις για «σύγχρονους μαυραγορίτες». Λες και δεν ξέρουν όλα αυτά τα χρόνια τι έχω προσφέρει στο κοινωνικό κομμάτι. Ειδικά, όταν ακόμη και με κίνδυνο για τη ζωή μου την περίοδο του κορωνοϊού ερχόμουν σε επαφή με δεκάδες άτομα κατά την παραλαβή και παράδοση. Την ίδια ώρα κάποιοι έκαναν αντιπολίτευση απ το πληκτρολόγιο. Αν είχαν δείξει πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα των απόρων και ευπαθών ομάδων, δεν θα ζητούσαν απεγνωσμένα τηλεοπτικό χρόνο για να σχολιάσουν συκοφαντίες και ανακρίβειες.
Επειδή εκκρεμή μια καταγγελία εις βάρος μου και οι υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους, θα αποδεχτώ όποιο και αν είναι το πόρισμα και θα απαντήσω. Μέχρι να βγει το πόρισμα δεν θα επανέλθω.»
Ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος

Ακολούθως το λόγο πήρε ο νέος αντιδήμαρχος κ. Θεοδωρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί.
Όπως είπε προχώρησε στην καταγραφή όλων των προϊόντων που υπάρχουν στις αποθήκες. Καταγράφηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά, καθαριστικά και άλλα, που αθροιστικά ξεπερνούν τους 22 τόνους. Από αυτά τα 12. 356 είναι ελαιόλαδο.
Μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι ετοιμάστηκε βάση δεδομένων για το ποιος δίνει τι και πού πάνε, ενώ από τους προέδρους ζητήθηκαν λίστες δικαιούχων μαζί με τα δικαιολογητικά.
Παράλληλα ελήφθη απόφαση για τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης των αποθηκών.
Καταλήγοντας υποστήριξε πως χθες ολοκληρώθηκε η διανομή σε σχεδόν 250 δικαιούχους και η ποσότητα που καταχωρήθηκε στο σύστημα ήταν περίπου πέντε τόνοι. Η κάθε συσκευασία περιείχε 13-14 διαφορετικά είδη.


Κρανιάς: Ξεπεσμός για μια κοινωνία να έχει ανθρώπους σε ακραία φτώχια. Δυστυχώς και ο Δήμος μας έχει τέτοια προβλήματα. Αυτές οι δομές όπως λειτουργούν μεταφέρουν τη λύση στην ατομική ευθύνη και στο τι θα προσφέρει ο κόσμος. Το κράτος έπρεπε να έχει την αποκλειστική χρηματοδότηση. Γιατί υπάρχουν 22 τόνοι στοκ;;; Αυτά ήρθαν για να δοθούν άμεσα. Δεν υπήρχε βάση δεδομένων;; Εκπλήσσομαι γιατί φαίνεται ότι δεν υπήρχε έλεγχος της ροής.
Σβάρνας: Πέρασε ένας μήνας από τις αποκαλύψεις. Αρνείστε κ. Δήμαρχε να ενημερώσετε τον κόσμο και ταυτίζεστε με την υπόθεση. Να απολογηθείτε για τον αδιαφανή τρόπο διανομής. Αφου είστε άτεγκτος όπως λέτε, γιατί διατηρείται την πρώην αντιδήμαρχο στην παράταξή σας;
Αντωνίου: Ειχε ο Σβάρνας κατά την προηγούμενη θητεία κάποια κατάσταση με τρόφιμα και το τι υπήρχε στις αποθήκες; Μην θεωρεί ότι τρώμε κουτόχορτο. Ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος και ποτέ δεν ζήτησε ενημέρωση.
Σβάρνας: Οσο ο κ. Αντωνίου ήταν αντιδήμαρχος όλα ήταν άψογα. Από τη στιγμή που αντικαταστάθηκε όλα γινόταν λάθος. Κάθε μήνα ανακοινώνονταν δημόσια τι δίνονταν στους πολίτες.
Μπακαλάκου: Κάναμε παρουσίαση εφ όλης της ύλης για τα πεπραγμένα και η κ. Ελένη Αντωνίου έκανε υπεραναλυτική παρουσίαση. Είναι δυνατόν η (πρώην) αντιδήμαρχος να μέμφεται εμάς ότι αμαυρώσαμε την εικόνα της Καρδίτσας; Για μια υπόθεση που έπληξε βάναυσα την εικόνα της περιοχής μας και τον εθελοντισμό και έφτασε στη δικαιοσύνη μέμφεται την αντιπολίτευση; Μου κάνει εντύπωση η σιωπή της Δημ. Αρχής. Τα της δικαιοσύνης θα τα χειριστεί η δικαιοσύνη αλλά εδώ έχουμε ένα μείζον πολιτικό θέμα. Όσο δεν ξεκαθαρίζεται ταυτίζεστε με το γεγονός. Τι προτίθεστε να κάνετε κ. Δήμαρχε προκειμένου να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη της περιοχής μας εξαιτίας αυτής της υπόθεσης;
Αλ. Κολοκύθα: Παραδεχθήκατε ότι βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες αποθηκευμένες. Γιατί βρέθηκαν τόσο μεγάλες ποσότητες;
Ξυλωμένος: Γιατί τόσο καιρό δεν είχε γίνει το σύστημα καταγραφής . Με όσα είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος αφήνει εκτεθειμένη την πρώην αντιδήμαρχο Αργήσατε πολύ κ. Δήμαρχε να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας

Από την πρώτη στιγμή διαλέξαμε να μη γίνουμε δικαστές, ούτε λαικά δικαστήρια, ούτε δικαστήρια στα κοινωνικά δίκτυα που κάποιοι έστησαν και μάλιστα κατά τρόπο χυδαίο. Προσπάθησαν να στήσουν ενόχους, να καταδικάσουν και να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Η Δημοτική Αρχή σε θέματα ηθικής είναι και θα παραμείνει άτεγκτη.  Δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας, έστω κι αν κάποιοι επιχειρούν έντεχνα να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Διακατέχονται από απύθμενο μένος για τη Δημοτική Αρχή. Πότε καθυστέρησε ο Δήμαρχος και δεν πήρε θέση. Όταν ένα θέμα βγήκε Σάββατο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ψεύτικα προφίλ και τη Δευτέρα η κ. Σούφλα μας έδωσε την παραίτησή της που έγινε δεκτή; Ποια είναι η καθυστέρηση;

Επικαλούνται κάποιοι ορισμένα δημοσιεύματα εφημερίδας ότι έδωσε συνέντευξη ο Δήμαρχος. Να σταματήσει αυτή η καραμέλα. Δεν έδωσα συνέντευξη πουθενά.

Τι κάναμε λοιπόν; Βάλαμε άμεσα νέο αντιδήμαρχο μετά την παραίτηση της κ. Σούφλα και θα έπρεπε να αποδείξουμε ακόμη και στον πιο δύσπιστο ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εδωσα εντολή από την πρώτη στιγμή να βάλει σύστημα barcode και να καταγράφεται ότι μπαίνει και ότι βγαίνει με σύγχρονο σύστημα.

Πού είναι το μεμπτό να υπάρχουν τρόφιμα; Το 2019 όταν αναλάβαμε δίναμε σε 40 και σήμερα σε 250. Δεν καμαρώνουμε γι αυτό. Μακάρι να ήταν μηδέν. Με συντονισμένες προσπάθειες εξασφαλίσαμε τρόφιμα σε συνανθρώπους μας που πραγματικά είχαν ανάγκη.

Κάποιοι μέσα στο μένος τους φρόντισαν να διασύρουν την πόλη μας χωρίς καν να υπάρχει πόρισμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια υπόθεση που διερευνάται .

Ποιος σας είπε ότι δεν υπήρχαν καταστάσεις με το ποιοι πήραν τρόφιμα και πόσα. Το γνωρίζετε αυτό και το λέτε;

Ακούσαμε ότι καταρρακώσαμε την αλληλεγγύη. Δεν μπορεί να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που αύξησαν τα δημοτικά τέλη 600% και αυτοί που έκαναν κατασχέσεις λογαριασμών. Τότε ήταν αλληλέγγυοι;

Η αντιπολίτευση είναι ευπρόσδεκτη. Αλλά η συκοφαντία και η λάσπη που είναι το αγαπημένο σπορ μερικών πρέπει να σταματήσει. Η λάσπη επιστρέφει πάντοτε στους εμπνευστές της.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να κατεβάσουμε τους τόνους, να θωρακίσουμε το κομμάτι που λέγετε κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνική αλληλεγγύη και εθελοντισμός και να σταματήσουμε να διασύρουμε την περιοχή μας. Ο διασυρμός της Καρδίτσας δεν έγινε από όσους κάθονται στα έδρανα της συμπολίτευσης και γι αυτό να είστε σίγουροι. Ανερυθρίαστα κάποιοι, μένοντας πίσω από ένα πληκτρολόγιο και με ψεύτικα προφίλ, κάθονται και γράφουν ανακρίβειες. Το να αποπέμψουμε την αντιδήμαρχο από την ομάδα, χωρίς να έχει ακουστεί καν κατηγορία, μόνο παραπλανητικά είναι. Τι να περιμένει κάποιος όμως από ανθρώπους που έστησαν λαϊκά δικαστήρια. Σαφώς όποιος καταδικαστεί δεν έχει καμιά θέση στην ομάδα. Υπάρχουν όμως και άλλοι καταδικασμένοι εδώ μέσα αλλά δεν είδα να τους κουνάτε το δάχτυλο. Εκεί είναι τα χρήσιμα συνεταιράκια μας; Εμείς κρατήσαμε ένα ήθος και κύρος πρωτόγνωρο για τις επιθέσεις που δεχόμαστε.

 Κανετε ερωτήσεις, όταν σε προηγούμενο συμβούλιο πήραμε απόφαση ότι οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να τη ζητάτε χωρίς αίτηση. Δεν ζητάτε τα στοιχεία γιατί δεν θέλετε να τα πάρετε, γιατί θέλετε να ρίξετε λάσπη, να έχετε λόγο ύπαρξης.

e-max.it: your social media marketing partner

ix7

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->