KATSIKIS OE Karta    synetairistiki baner2

 Katsikis Giorgos KARTA  pilatos orizontia .png

 lux1  ix6

 synetairistiki baner1

 

 

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» είναι σε εξέλιξη, ενώ κάποια ήδη ολοκληρώνονται, βοηθώντας τους πληγέντες να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Το δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού επισκέφθηκε την Παρασκευή 7/5 ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, με σκοπό να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία των εργασιών προσωρινής αποκατάστασης και την διαθεσιμότητα του αρδευτικού νερού στις εξυπηρετούμενες περιοχές των 120.000 στρεμμάτων του Οργανισμού. Η επίσκεψη του Γ.Γ. συνέπεσε με την πρεμιέρα της άρδευσης Δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, γεγονόςπου έδωσε τέλος στην έκδηλη αγωνία των παραγωγών όλο το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με την δυνατότητα παροχής αρδευτικού ύδατος στα αγροτεμάχιά τους την φετινή χρονιά. Σημειώνεται ότι από τις καταστροφικές συνέπειες του «Ιανού» τα αρδευτικά δίκτυα της περιοχής και κυρίως του Ταυρωπού, δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα που δημιούργησε αδυναμία άρδευσης σε έκταση δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων. Πρόσφατα η Κυβέρνηση προχώρησε στην παροχή οικονομικής βοήθειας στους ΤΟΕΒ του Νομού που επλήγησαν, λαμβάνοντας υπόψη τις εγκεκριμένες μελέτες αποκατάστασης των ζημιών που υπέβαλαν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

toev triad1

Τον κ. Τριαντόπουλο υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, οι οποίοι τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τα σημεία παρέμβασης, τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη, καθώς και την πορεία της άρδευσης κατά την έναρξή της. Είχαν την ευκαιρία μάλιστα να επισκεφθούν καταληκτικές περιοχές του δικτύου, στις οποίες μέχρι πρόσφατα φαινόταν αδύνατη η παροχή αρδευτικού νερού. Η πρώτη μέρα της άρδευσης κύλισε ομαλά σε όλες τις περιοχές δεδομένων των συνθηκών και τις επόμενες ημέρες η παροχή θα βαίνει αυξανόμενη.

Ο κ. Τριαντόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκτεταμένη και ταχύτατη πορεία των αποκαταστάσεων, αλλά κυρίως για την εικόνα της άρδευσης στις μέχρι πρότινος προβληματικές περιοχές. Διαβεβαίωσε τη Διοίκηση του ΤΟΕΒ Ταυρωπού για το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού,για την απρόσκοπτη συνέχιση των αγροτικών δραστηριοτήτων και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής. Παράλληλα ευχήθηκε μια καλή παραγωγική χρονιά σε όλους τους παραγωγούς του δικτύου.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Α. Μαρκινός ευχαρίστησε τον Γ.Γ. για την έμπρακτη στήριξη και συνδρομή της Ελληνικής Κυβέρνησης σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο. Επεσήμανε ότι η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα και οι τακτικές επισκέψεις του Γ.Γ., συνετέλεσαν ώστε ο συντονισμός των ενεργειών να γίνει με υποδειγματικό τρόπο, για να υπάρξει τελικά αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο τόνισε ότι οι αποκαταστάσεις που έγιναν αφορούν προσωρινές παρεμβάσεις που λύνουν το πρόβλημα για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς οριστική λύση θα δοθεί, με την κατασκευή του νέου κλειστού δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα, για το οποίο οι διαδικασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός», επισκέφτηκε την Παρασκευή, 7 Μαΐου, αγροτικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, όπου παρακολούθησε την επανενεργοποίηση των αρδευτικών καναλιών του κάμπου. Ο ίδιος σχολίασε σχετικά:

«Σήμερα, μετά από μια ιδιαίτερα εντατική προσπάθεια από τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού και όλους τους εμπλεκόμενους, τα κανάλια του κάμπου της Καρδίτσας γέμισαν πάλι νερό, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια της καλλιέργειας των χωραφιών της περιοχής. Ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε -μετά από το σημαντικό έργο από τον ΤΟΕΒ τους τελευταίους μήνες και τη χρηματοδοτική στήριξη της κυβέρνησης- αφού το δίκτυο άρδευσης και οι σχετικές υποδομές υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τον “Ιανό”. Έτσι, δεν εκτροχιάστηκε ο παραγωγικός προγραμματισμός των αγροτών της περιοχής. Το επόμενο στοίχημα είναι αυτό του εκσυγχρονισμού του δικτύου μέσω της επένδυσης για την κατασκευή σύγχρονου - κλειστού δικτύου άρδευσης για την περιοχή, όπως σημείωσε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα σημαντικό στοίχημα, που θα κερδηθεί και αυτό».

e-max.it: your social media marketing partner

synetairistiki baner1

ix7

mbgif2

 

  

synetairistiki baner3

 emvolio 1

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->