lux7 KATSIKIS OE Karta

 Katsikis Giorgos KARTA  ix6

   bronx1 vivliop

 pilatospano1pilatospano new

 

 

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Στη Ρεντίνα, ακριβώς δέκα χρόνια μετά από τη μέρα που πέρασε στο πάνθεων των ηρώων, έγιναν το πρωί της Δευτέρας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αρχιπυροσβέστη Χρήστου Χαϊδά.

Η προτομή του μόλις 28 ετών παλικαριού θα κοσμεί από δω και στο εξής την είσοδο της κοινότητας, τόπο καταγωγής του ήρωα, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για θυσία του εν ώρα καθήκοντος.
Ο άτυχος Πυροσβέστης, στις 20 Ιουνίου 2012, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο Αττικής, ένιωσε αδιαθεσία, μεταφέρθηκε άμεσα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

mme14
Στη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε αρχικά εψάλη επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και παρέστησαν η οικογένεια του αδικοχαμένου πυροσβέστη, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, η βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, ο Υποστράτηγος ΠΣ Συντονιστής Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Δημήτριος Καρασαββίδης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας , ο Διευθυντής του Γραφείου Αρχηγού του ΠΣ Αρχιπύραρχος Νικόλαος Τσόγκας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας Γεώργιος Νταουτάς εκπρόσωποι του στρατού και της Αστυνομίας και κάτοικοι της Ρεντίνας.

mme1

mme3

mme4

mme2

mme6

mme7

mme8

mme9

mme12

mme10

Ο κ. Στυλιανίδης

Στην ομιλία του ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε μεταξύ άλλων:

mme11
Δεν είναι απλώς καθήκον αλλά οφειλή να είμαστε σήμερα εδώ. Στη μεγάλη μάχη με τη φωτιά στις 20 Ιουνίου 2012, για να αποτραπούν τα χειρότερα θυσίασε τη ζωή του ο αρχιπυροσβέστης Χρήστος Χαϊδάς με απαράμιλλη τόλμη, προσηλωμένος μόνο στο καθήκον. Η οικογένεια έχασε ένα παλικάρι 28 χρονών. Το Πυροσβεστικό Σώμα έχασε ένα ικανό, ευσυνείδητο και αφοσιωμένο στέλεχος. Παρότι μόλις 28 χρονών σημάδεψε την υπηρεσία με πράξεις γενναιότητας και προσφοράς στον ελληνισμό. Μνημονεύουμε το θάρρος και την αυτοθυσία του αλλά και τη σεμνότητα και αυταπάρνησή του. Στο όνομα του Χρήστου τιμούμε όλους τους πυροσβέστες και πυροσβέστριες που θυσίασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος για να σώσουν ζωές και να προστατεύσουν τους πολίτες. Ο Χρήστος έχει περάσει στην ιστορία σαν ένα φωτεινό παράδειγμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης για όλους μας. Ο Χρήστος Χαϊδάς είναι μια σπάνια μορφή ήρωα της καθημερινότητας.

Ο κ. Σκάρλος

Ακολούθως ο Δήμαρχος Σοφάδων ανέφερε:

mme13
«Με συναισθήματα συγκίνησης και βαθύτατου σεβασμού, τιμούμε την προσήλωση και αφοσίωση του Χρήστου Χαϊδά στο καθήκον. Προσήλωση και αφοσίωση που επέδειξε και κατά την τελευταία εκείνη αποστολή που του ανατέθηκε, στις 20 Ιουνίου 2012 για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο Αττικής. Αποστολή που είχε δυστυχώς, την πλέον τραγική έκβαση.
Στεκόμαστε με δέος μπρος στο απαράμιλλο θάρρος και αυταπάρνηση που επέδειξε και είχε ως αποτέλεσμα την ηρωική θυσία του.
Τιμούμε με σεβασμό την υπέρτατη θυσία του, που η δύναμη των ιδανικών με τα οποία γαλουχήθηκε από την οικογένειά του υπήρξε ισχυρότερη του ενστίκτου της προσωπικής ασφάλειας και του ατομικού οφέλους.
Υποκλινόμαστε σήμερα ξανά στο άξιο παλικάρι από τη Ρεντίνα, ως η ελάχιστη οφειλή μας, έχοντας πλήρη επίγνωση του γεγονότος πως καμία τιμή και καμία στήριξη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική του παρουσία.
Επιτρέψτε μου να εκφράσω την υπερηφάνειά μου ως Έλληνας για τους πυροσβέστες και την τόλμη τους, για την αφοσίωση τους στο καθήκον, για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν, για τον επαγγελματισμό και την αποφασιστικότητά τους, για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες στην κοινωνία μας.
Είμαστε εδώ σήμερα ως Δήμος Σοφάδων για έναν ιερό σκοπό. Για να αποτίσουμε φόρο τιμής στο Χρήστο Χαϊδά και να δηλώσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας ότι θα τον τιμούμε με αισθήματα ευγνωμοσύνης και σεβασμού που οφείλουμε στη μνήμη του αλλά και απέναντι στην οικογένειά του που στερήθηκε τόσο πρόωρα το δικό της άνθρωπο.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Κατάθεση στεφάνων
Μετά από τις ομιλίες ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή από τον Υπουργό κ. Χρήστο Στυλιανίδη , το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο , τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο και τον πατέρα του ήρωα Θεόδωρο Χαϊδά.
Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

mme14

mme14

mme14

mme14

mme14

mme14

 

mme14

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

pilatos mesa

ThessalyExpo 300x250

cactus1

vivliopoleio v

  bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->