vasilakos christmas bronx delivey2

 topiki agora teva4   

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Σημαντικές Προσωπικότητες στην Καρδίτσα

Κορυφαίες προσωπικότητες όπως η Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Nis (Σερβία) Suzana Kostic, η Ιταλίδα μαέστρος και καθηγήτρια Antonella Barbarossa, ο διάσημος Ιταλός Μαέστρος Leonardo Quadrini, ο Συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, τέως Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων του Μεγάρου Μουσικής, τέως Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Ομότιμος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης, ο Συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, η καθηγήτρια της Μουσικής Ακαδημίας των Τιράνων Σύλβια Σκέντερη, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου, και πολλοί άλλοι θα παρευρεθούν ως μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής μαζί με άλλους Έλληνες και ξένους συναδέλφους τους στην 12η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, , που αρχίζει την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα ‘’ΑΦΡΟΔΙΤΗ’’ του ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ και θα κλείσει την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ‘’MOUZAKI PALACE HOTEL’’.
Τα Μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής-Κριτικής Επιτροπής διευθύνουν τα Κοινά Έργα, ενώ παράλληλα με τις χρήσιμες συμβουλευτικές – επιμορφωτικές παρεμβάσεις τους προς τους μαθητές - Χορωδούς και τους καθηγητές μουσικής, δίνουν το στίγμα της παιδευτικής αξίας της όλης συμμετοχής και διαδικασίας στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής, της 12ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.
Πάνω από 5.000 Εκτελεστές – Μουσικοί - Χορωδοί, θα λάβουν μέρος στο μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που γίνεται στον κόσμο , υλοποιείται στα πλαίσια του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.
Τεράστια είναι η συμμετοχή Σχολικών Χορωδιών από πολλά μέρη της Ελλάδος που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Στο φετινό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που φθάνει στην δωδέκατη (12η) ,μετά από την ένταξη της συνάντησης, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα <let’s sing="" Οratorio="">, της <Δημιουργικής Ευρώπης>, θα παρουσιαστεί το περίφημο Ορατόριο - Δημιουργία, του μεγάλου συνθέτη Γιόζεφ Χάυδν, στον οποίο είναι αφιερωμένο η συνάντηση. Η 12η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας θέλοντας να φέρει σε επαφή τις Σχολικές Χορωδίες της Ελλάδας σε επαφή με ένα κορυφαίο Ορατόριο, ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές ακριβώς τι είναι το Ορατόριο και να ερμηνεύσουν ένα μέρος, στέλνει σε όλες τις Χορωδίες τα Χορωδιακά Μέρη του Ορατορίου.
Αυτά θα ερμηνευτούν στο τέλος κάθε βραδιάς σε αυτή τη φάση με συνοδεία πιάνου και σε μια επόμενη με την Συμφωνική Ορχήστρα της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Νις της Σερβίας, καθώς και σολίστ. Ευελπιστούμε να το παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο το Ορατόριο μέσα στο 2020 και με τη δική σας συμμετοχή. Θα είναι μια σημαντική εμπειρία για τα παιδιά να λάβουν μέρος σε αυτό το εγχείρημα και φυσικά θα γνωρίσουν στην πράξη τι είναι το ‘’Ορατόριο’’.Επίσης τους δίνεται δυνατότητα εμφάνισής τους στις χώρες του εξωτερικού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. (Τσεχία, Ιταλία, Ρουμανία).
Σχολικές Χορωδίες από Κύπρο, Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Άμφισσα, Πειραιά Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κόρινθο, Βόλο, Λάρισα, Βέροια, Δράμα, Κέρκυρα, Χανιά, , Μέγαρα, Κατερίνη, Ναύπακτο, Σπάρτη, Δραπετσώνα,, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Νέα Μουδανιά, Λακωνία, Καβάλα, Ξάνθη, κ.λ.π. έχουν δηλώσει συμμετοχή στην 12η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.
Στη διοργάνωση συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας. Το Φεστιβάλ υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η 12η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες Giovanni Animuccia(1520–1571) και Vincenzo Galilei (1520–1591) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή τους, Tomaso Giovanni Albinoni (1671-1750) για τα 270 χρόνια από το θάνατό του, Johann Sebastian Bach (1685-1750) για τα 270 χρόνια από το θάνατό του, , Giuseppe Tartini (1692-1770) για τα 250 χρόνια από το θάνατό του, και Γιάννη Χρήστου (1926-1970) για τα 50 χρόνια από το θάνατό του.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς και Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία) ιδιαίτερα στο σημαντικό Μουσικό – Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ που περιλαμβάνει τον Διαγωνισμούς Χορωδιών του Εξωτερικού όπως στο Castellamare di Stabbia (Νάπολη) της Ιταλίας από 18 έως 23 Μαΐου 2020, και στο Νόβισαντ της Σερβίας 24 Απριλίου 2020, στη Ρώμη της Ιταλίας από 12 έως 13 Μαΐου 2020, στο Bacaou της Ρουμανίας από 26 έως 27 Απριλίου 2020 και στην Opava της Τσεχίας στις 18 Οκτωβρίου 2020 και στο σημαντικό CAMPUS ESTIVO MUSICALE του SALERNO ΙΤΑΛΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 28 Ιουλίου 2020.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Παράλληλα, αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμέσου του Χορωδιακού εργαλείου.

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->