vasilakos sept2020karditsapress400x300 Αντίγραφο

    bronx delivey2xiroskarpos2

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών


Στους Σοφάδες μεταφέρεται σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 στις 8:15 το βράδυ η 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί του μουσικοχορωδιακού γίγνεσθαι που για 17 μέρες ο Νομός Καρδίτσας έχει την τιμή να φιλοξενεί και οι πολίτες του Δήμου Σοφάδων.
Στην πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας τόσο ο Δήμος Σοφάδων όσο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, ανταποκρίθηκαν θετικά έτσι ώστε να υλοποιηθεί μια σημαντική μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων.
Η πόλη των Σοφάδων θα έχει την χαρά να φιλοξενήσει τη φανταστική σχολική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Saint Sava του Νis της Σερβίας. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες Σχολικές Ευρωπαϊκές Χορωδίες με πολλές εμφανίσεις σε Φεστιβάλ και Διεθνείς Οργανισμούς στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Τουρκία, την Τσεχία και τα Σκόπια, ενώ από το 2010 κατατάσσεται στην πρώτη κατηγορία Σχολικών Χορωδιών στη Σερβία.
Εντυπωσιάζει για ενδέκατη συνεχή ημέρα, σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, στις 8:15μ.μ, η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας η οποία μεταφέρεται στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων, με το πολύ υψηλό επίπεδο των χορωδιών που συμμετέχουν και το πλήθος του κόσμου που παρακολουθεί τα εντυπωσιακά χορωδιακά σύνολα, που συνθέτουν ένα μοναδικό πάζλ ηχοχρωμάτων.
Χορωδίες με διαφορετικό ύφος και διαφορετικό ρεπερτόριο προσφέρουν καταπληκτικές μουσικές βραδιές. Άριστα καταρτισμένες Χορωδίες με σοβαρή προετοιμασία ερμηνεύουν δύσκολα και απαιτητικά έργα από Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Μουσική, Γρηγοριανό Μέλος έως και έργα του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και της Σύγχρονης Μουσικής. Η παιδική φωνή αποθεώνεται κάθε βράδυ σε δίφωνα- τρίφωνα, ακόμα και τετράφωνα τραγούδια σε ένα Φεστιβάλ που έχει ως στόχο την ανάδειξη της αισθητικής αγωγής.
9h sofades1Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για τριάντα πέντε (35) χρόνια καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική, την Κλασική και το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας. Ένας Θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός- πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ ,που τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.
Οι δραστηριότητες και συναυλίες εκτός Καρδίτσας, στο Μουζάκι, στους Σοφάδες ( Σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου στις 8.15 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων)και Παλαμά( Αύριο, Tετάρτη 15 Μαρτίου στις 8.15 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά) έχουν σκοπό να φέρουν σε επαφή τα ευρύτερα στρώματα του Νομού Καρδίτσας με το ποιοτικό και αξιόλογο τραγούδι.
Συγκεκριμένα, στους Σοφάδες θα πραγματωθεί η αδελφοποίηση μεταξύ των Χορωδιών του Δημοτικού Σχολείου «Saint Sava» του Nis της Σερβίας και του 1ου Δημοτικού σχολείου Σοφάδων, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές και των δύο σχολείων να γνωριστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και σκέψεις και κυρίως να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας με αφόρμηση τη μουσική. Η αδελφοποίηση των δύο σχολείων είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα συντελέσει στην πολιτιστική και πολιτισμική γνωριμία των δύο χωρών.
Χθες, Δευτέρα η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Στομίου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Καλογιάννη άνοιξε τη βραδιά, ακολούθησε η Χορωδία του 7ου Γυμνασίου Πάτρας υπό τη διεύθυνση της Σοφίας Γεωργαλή και η βραδιά έκλεισε με τις εκπληκτικές φωνές της Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου «Saint Sava» Nis Σερβίας υπό τη διεύθυνση της Gordana Stamenkovic, η οποία κυριολεκτικά κατέπληξε και ενθουσίασε το κοινό.
Ο Αλέξης Κωστάλας, ένα τεράστιο πνευματικό κεφάλαιο για τη χώρα μας, καθήλωσε για άλλη μια μέρα το κοινό με τις παιδαγωγικές του παρεμβάσεις και τα καίρια σχόλιά του, ανεβάζοντας σε πολύ υψηλά αισθητικά επίπεδα το φεστιβάλ.
Η σημαντικότητα της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας είναι ότι συμμετέχουν τρία εξαιρετικά εντυπωσιακά μουσικά σύνολα, δύο καταπληκτικές Χορωδίες από το Νις της Σερβίας, το Αργυρόκαστρο της Αλβανίας και η Ορχήστρα Πνευστών του Γυμνασίου “LYUBEN KARAVELOV” της KOPRIVSHTITSA Βουλγαρίας. Μάλιστα τα παραπάνω σχολεία αδελφοποιούνται με σχολικές μονάδες του Νομού Καρδίτσας, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στα Σχολεία και τους μαθητές μας να βγουν στο εξωτερικό και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους διαμέσου της Χορωδιακής Μουσικής.
Σε όλες τις Σχολικές Χορωδίες έχουν σταλεί συνθέσεις των Θεόδωρου Αντωνίου, Γιώργου Κουρουπού, Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου, Γιάννη Δροσίτη, Δημήτρη Μηνακάκη, για μελέτη και εμβάθυνση του ρεπερτορίου τους.
Η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδος και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και στον κόσμο αφού κάθε χρόνο φιλοξενεί περίπου στις τέσσερες- πέντε χιλιάδες (5.000) εκτελεστές – χορωδούς – μουσικούς!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 11ης ΗΜΕΡΑΣ:
11η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 14/3/2017-ΩΡΑ 8:15μ.μ. ( Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σοφάδων)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
1) Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων υπό τη διεύθυνση της Εύης Γιαμοπούλου.
2) Χορωδία Δημοτικού Σχολείου «Saint Sava» του Nis της Σερβίας υπό τη διεύθυνση της Gordana Stamenkovic.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου, τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Τουρισμού.

Χορηγοί της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας είναι οι ακόλουθοι:
Mouzaki Palace, Το νησί της μάγισσας Κίρκης, Goodys, ΚΙΕRΙΟΝ ΗΟΤEL, Φαγοτόπι, ΘΕΟΝΗ, E-SCHOΟL, COMPULAND, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “LA FIAMMA”, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ, Εστιατόριο «Το Πορτοκάλι», ΙΚΤΕΟ Kαρδίτσας, RESTAURANT «Το Συμπόσιο», Τεχνικός πιάνου «Αθηνά Καραγιάννη», Εστιατόριο «Πλίθινο Παντοπωλείο», HOTEL ΑΥΡΑ, ΗΟΤΕL ΑΣΤΡΟΝ, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, ACS, KEΡΑΜΑΡΙΟ, Ιππικός Όμιλος «Φιλόνεικος», Βρεφικός παιδικός σταθμός « Παιδικός κήπος», Βιντεοσκοπήσεις-Φωτογραφίσεις Κολοβός

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->