bronx proino1  vasilakos after xristougena1 

 

 

ΒΙΒΛΙΟ
Typography

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του ερευνητή εκπαιδευτικού κ. Ξενοφώντα Κουτή και δωρεά του ίδιου προς τη Μονή της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ανθηρού

Την Κυριακή, 24/11/2019, σε μια κατάμεστη από βιβλιόφιλο κοινό αίθουσα, στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ο τοιχογραφικός διά-κοσμος του καθολικού της Ιεράς Μονής Μπουκοβίτσας Αγράφων - Μονές και Ναοί της Αργιθέας (16ος – 19ος αιώνας)», το οποίο αποτελεί πνευματικό προϊόν του ερευνητή εκπαιδευτικού κ. Ξενοφώντα Κουτή και δωρεά του ίδιου προς τη Μονή της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ανθηρού.

parousiasi argithea2
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου, που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στο βήμα κάλεσε τον Αργιθεάτη Βουλευτή Καρδίτσας κ. Γεώργιο Κωτσό, ο οποίος μίλησε για το πολύπλευρο έργο τού συγγραφέα, για τα θρησκευτικά μνημεία και για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ίδιος για την στήριξη της ιστορικής περιοχής των Αγράφων.
Ακολούθησε εκτενής παρουσίαση του βιβλίου από την εκλεκτή παρουσιάστρια εκπαιδευτικό κ. Αναστασία Κλάρα, η οποία τόνισε πως «Με την καταγραφή της ιστορίας των εκκλησιών και των Ιερών Μονών της Αργιθέας Αγράφων, που είναι θεματοφύλακες και θησαυροί της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ο συγγραφέας προσθέτει ένα σημαντικό θεμέλιο στην τοπική ιστορία και καλύπτει ένα μεγάλο κενό στη βιβλιογραφία που θα κληρονομήσουν οι επόμενες γενιές».

Στη συνέχεια της παρουσίασης, οι τρεις Δήμαρχοι της ιστορικής περιοχής των Αγράφων, κ.κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, Παναγιώτης Νάνος και Ανδρέας Στεργίου μίλησαν για τη σπουδαιότητα του συγγράμματος, παρουσίασαν σημαντικές πτυχές του και αναφέρθηκαν στη χάραξη της κοινής στρατηγικής τους πορείας σε θέματα συντή-ρησης και ανάδειξης των μνημείων, στο θρησκευτικό τουρισμό, στην προστασία του περιβάλλοντος, στα ορειβατικά μονοπάτια, στη σύνδεση του ορεινού όγκου των Αγράφων με σύγχρονη οδοποιία και σε αρκετούς ακόμη άξονες.

Την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας, ο οποίος τόνισε ότι η εργασία αυτή του πρόσφερε ένα συναρπαστικό ταξίδι σκέψης και γνώσης, ένα ακόμα ταξίδι στον λαμπρό πολιτισμό μας. Ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους παρουσιαστές, το υπέροχο κοινό, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεο για το προλόγημα και όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά του.

parousiasi argithea4

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο βουλευτής κ. Γεώργιος Κωτσός, οι τρεις δήμαρχοι -παρουσιαστές, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αργιθέας Ηλίας Παπαδήμας, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Κωφός, οι σύμβουλοι Δημήτρης Καμπούρης, Ιωάννης Στεργιούλης και Αθανάσιος Καραγεώργος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας Μιλτιάδης Καναβός οι τέως Αντιδήμαρχοι Αργιθέας Γεώργιος Κατσιάνης, Βασίλης Στεργίου και Βασίλης Καρανίκας, ο πρώην πρόεδρος Δ.Σ. Αργιθέας Δημήτρης Παπακώστας, ο πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Καραϊσκάκη Άρτας Γιώργος Κουρτέσας ο συγ-γραφέας, δικηγόρος και πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας Θεοδόσης Μακρυγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας της Πανθεσσαλικής Στέγης Λάζαρος Καραού-λης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών Κ. Κουσαής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας Αθανάσιος Κωφός, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανθηρού Νικόλαος Μερεντίτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βραγκιανιτών και εκπρό-σωπος της Π.Ο.Α.Σ. Παναγιώτης Παπαντώνης, η πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Αργί-θεος» Ελένη Μπίνα,, ο Διευθυντής ΕΛΤΑ Βασίλης Τσιούμας, ο δικηγόρος και συγ-γραφέας Μενέλαος Παπαδημητρίου, ο π. Πρόεδρος Λεοντίτου Δημήτρης Γρίβας, ο τέως κοινοτάρχης Καταφυλλίου Αλέκος Τσιάκαλος, ο στρατηγός ε.ά. Γεώργιος Σακαρίκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας Νίκος Καραβίδας, ο Ευρυ-τάνας συγγραφέας Βασίλειος Χαλαστάνης, ο συγγραφέας-ποιητής Κωστής Τσιάκαλος και ο πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας Χρήστος Καπερώνης.
Την όμορφη εκδήλωση διοργάνωσαν οι σύλλογοι Ανθηρού και Αργιθεατών Α-θήνας, με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

giovani teliki

night monimo

 bronx proino2