vasilakos covid 25h   bronx delivey2

     

 

 

GADGET
Typography

Όταν ξεκινάμε τις διαδικασίες για μια ανακαίνισή σπιτιού δυστυχώς δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε με την τραπεζαρία κουζίνας ή τα τραπεζάκια σαλονιού.

Ξέρω ότι πολύ θα το θέλατε κάτι τέτοιο αλλά δυστυχώς πρέπει να δώσουμε έμφαση και να προηγηθούν κάποιες άλλες αλλαγέςκαι κάποια άλλα έπιπλα προτού ξεχυθείτε στα καταστήματα με είδη επίπλων! . Μία από αυτές τις αλλαγές είναι το εξωτερικό βάψιμο και ίσως και η αλλαγή ολόκληρης της σκεπής αν τα προηγούμενα κεραμίδια έχουν παλιώσει τόσο που χρήζουν αντικατάστασης. Φυσικά, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να βάλουμε σκεπή για πρώτη φορά αν έως τώρα υπήρχε απλά μια ταράτσα που το μόνο που έκανε ήταν να συσσωρεύει το νερό της βροχής το οποίο εν συνεχεία κατέληγε στο ταβάνι μας.

Εμείς εδώ όμως θα ασχοληθούμε με τα διάφορα είδη κουφωμάτων. Με το πως δηλαδή μπορούμε να καλύψουμε τα ανοίγματα του σπιτιού μας με τον αποδοτικότερο και αποτελεσματικότερο ενεργειακά-και όχι μόνο τρόπο. Τα παλαιότερα χρόνια (αλλά ακόμη και σήμερα) συναντούσαμε παντού ξύλινα παντζούρια τα οποία ήταν πράγματι πολύ γραφικά και όμορφα. Είχαν όμως δύο βασικά ελαττώματα. Πρώτον, ήθελαν, αν όχι κάθε χρόνο, χρόνο παρά χρόνο βάψιμο το οποίο μόνο εύκολο δεν είναι. Εκτός αυτού κοστίζει και ένα σεβαστό ποσό χρημάτων. Δεύτερον, αυτή η λύση δεν επιτελεί ολιστικά το «έργο» για το οποίο προορίζεται. Ναι μεν μας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων και των περαστικών αλλά τι γίνεται με την ηχομόνωση και την θερμομόνωση; Η αλήθεια είναι ότι παλαιότερα αυτές οι ανάγκες δεν ήταν ιδιαίτερα έντονες καθώς υπήρχε πολύ μικρότερη κίνηση από οχήματα κάθε είδους και το κλίμα, τουλάχιστον στην Ελλάδα, ήταν ηπιότερο και άλλαζε προβλέψιμα από εποχή σε εποχή δίνοντας στο σώμα μας χρόνο να προσαρμοστεί.

koufomata2

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το ίδιο και οι ανάγκες μας. Όσοι μένουν στα αστικά κέντρα γνωρίζουν πολύ καλά ότι η βουή και η φασαρία από τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά μπορούν να σε αφήσουν άυπνο αν δεν έχεις λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Επίσης, στις μέρες μας όλα σχεδόν τα σπιτικά διαθέτουν καλοριφέρ και άλλα μέσα κεντρικής ή μη θέρμανσης καθώς επίσης και μονάδες κλιματισμού για την ψύξη. Ποιος από εμάς θα άντεχε να βλέπει τα λεφτά που ξοδεύει σε ρεύμα, πετρέλαιο κλπ. να «χάνονται» λόγω του ότι το σπίτι του έχει σοβαρές ελλείψεις μόνωσης και άρα ενεργειακές απώλειες; Για αυτό ακριβώς το λόγο δεν τοποθετούνται πλέον απλά πιο χοντρά τζάμια στα κουφώματα αλλά πολλές φορές διπλά ή τριπλά. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται άριστη ηχομόνωση και σχεδόν μηδενικές απώλειες χειμώνα-καλοκαίρι.

Όσον αφορά τις κατηγορίες κουφωμάτων, αυτές προσδιορίζονται αρχικά με βάση το υλικό κατασκευής. Στο εμπόριο υπάρχουν ξύλινα, αλουμινένια αλλά και συνθετικά κουφώματα. Τα τελευταία είναι τα πλέον σύγχρονα και ακριβότερα όλων ενώ τα πρώτα είναι σαφώς παραδοσιακότερα και πολύ χαρακτηριστικά αλλά και οικονομικά. Σημαντικό ρόλο παίζει να τοποθετήσουμε κουφώματα που να ανοίγουν όπως ταιριάζει σε κάθε περίπτωση. Έτσι, έχουμε ρολά, συρόμενα, ανοιγόμενα αλλά και σταθερά κουφώματα αλουμινίου. Αναλόγως για τι άνοιγμα μιλάμε, κινούμαστε αντιστοίχως. Προφανώς, άλλο τρόπο ανοίγματος θα χρειαστούμε για ένα μικρό παράθυρο ή για μια μπαλκονόπορτα ή για μια τεράστια βιτρίνα. Στην τελευταία περίπτωση μάλλον θα διαλέξουμε κάτι σταθερό ως κατασκευή μιας και δεν έχει νόημα κάτι άλλο για τους πελάτες μας.

Συνοψίζοντας, η τοποθέτηση νέων κουφωμάτων σε ένα σπίτι, ένα κατάστημα, μια εταιρεία δεν είναι απλή υπόθεση και η γνώμη των ειδικών, των επαγγελματιών δηλαδή του κλάδου, είναι καθοριστικής σημασίας και απολύτως καίρια. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους δείξουμε το χώρο μας, να σχολιάσουμε τις ανάγκες του αλλά και την επιθυμία μας για το αισθητικό κομμάτι. Για όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να στηριχτούμε πάνω τους και αυτοί θα προσπαθήσουν να μας ικανοποιήσουν κατά το δυνατόν περισσότερο με valueformoneyεπιλογές που θα μας…εντυπωσιάσουν!

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->