ΝΕΑ
Typography

Η συζήτηση που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφορικά με τους φορτιστές προκαλεί "πονοκέφαλο" στις εταιρίες τεχνολογίας.

Η χρήση φορτιστών στις ηλεκτρικές συσκευές και πολύ περισσότερο στα κινητά τηλέφωνα είναι καθημερινό φαινόμενο, με δισεκατομμύρια χρήστες να φορτίζουν παραπάνω από μία φορές τη μέρα. Κάθε ηλεκτρική συσκευή κατά την αγορά την διαθέτει τον δικό της φορτιστή, με το δικό του ξεχωριστό βύσμα. Το θέμα αυτό το τελευταίο διάστημα έχει έρθει πολλάκις υπό συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τους ευρωβουλευτές να καταθέτουν υπέρ της εξεύρεσης λύσης για την ελάττωση παραγωγής φορτιστών ηλεκτρικών συσκευών.

Χαρακτηριστικά η κουβέντα αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια με την Ευρωβουλή να ενθαρρύνει τις εταιρίες σε αλλαγή στρατηγικής στη φόρτιση των ηλεκτρικών συσκευών και πολύ περισσότερο των κινητών τηλεφώνων. Κατά τη θέση αυτή εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί από τις εταιρίες τεχνολογίας έναν ενιαίος φορτιστής, ο οποίος θα έχει πολλαπλό βύσμα, το οποίο θα χρησιμοποιείται για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

Όλα αυτά γίνονται για το καλό του πλανήτη, μιας και κάθε χρόνο σύμφωνα με στατιστικές ο άνθρωπος πετά στα σκουπίδια περισσότερους από 51.000 τόνους των εν λόγω συσκευών επιβαρύνοντας το οικολογικό αδιέξοδο.

«Είναι εξαιρετικά καταστροφικά για το περιβάλλον», σημειώνει ο ευρωβουλευτής Αλεξ Αγκιους Σαλίμπα από τη Μάλτα. Και προσθέτει: «Ο κοινός φορτιστής θα πρέπει να εφαρμόζει σε όλα τα μοντέλα φορητών ηλεκτρονικών συσκευών: κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, ηλεκτρονικά βιβλία και οτιδήποτε άλλο». Η δημιουργία ενός ενιαίου φορτιστή δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί επειδή η Apple επιμένει ότι οι πιο λεπτές συσκευές της δεν μπορούν να φιλοξενήσουν την τεχνολογία του USB-C, τονίζοντας ότι το κόστος μιας τέτοιας μετατροπής θα υπερέβαινε τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

e-max.it: your social media marketing partner

synetairistiki baner1

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->