ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Τον προβληματισμό, την ανησυχία και συνάμα την αδικία που αισθάνονται οι αγρότες του Δήμου Παλαμά, ύστερα από τα πορίσματα των εκτιμήσεων για τις ζημίες από τον ΄΄Ιανό΄΄, μετέφερε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα.

Του επισήμανε ότι σε μία χρονιά που φαινόταν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου ιδανική για τους αγρότες και για την παραγωγή βάμβακος, ήρθαν οι πλημμύρες του ΄΄Ιανού΄΄ και όλα άλλαξαν. Οι τεράστιες ποσότητες νερού που πέρασαν αλλά και εγκλωβίστηκαν στα χωράφια επηρέασαν την ποσότητα αλλά και την ποιότητα της παραγωγής και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις το τελικό προϊόν να πωλείται στο ένα τρίτο (1/3) της τιμής, ενώ τα φερτά υλικά και κυρίως η λάσπη, κατέστησαν πολλά χωράφια αδύνατα να καλλιεργηθούν και την νέα καλλιεργητική περίοδο. Όλα αυτά τα γεγονότα δημιουργούν τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομία της περιοχής αλλά και μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα για πάρα πολλές οικογένειες. Στην συνέχεια του τηλεφωνήματος ο Δήμαρχος Παλαμά απέστειλε αναλυτικό υπόμνημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ επισημαίνοντας επτά σημεία -προβλήματα στα οποία θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και αναθεωρήσεις των αρχικών εκτιμήσεων των επιτροπών εκτίμησης ή θέσεων του Οργανισμού.
Ο κος Δούκας που έχει έμπρακτα αποδείξει ότι είναι από την πρώτη μέρα κοντά στους αγρότες και στα προβλήματά τους προσπαθώντας να δώσει λύσεις, υποσχέθηκε ότι την Πέμπτη που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ θα μεταφέρει προς συζήτηση όλα αυτά τα θέματα που τέθηκαν από τον Δήμο Παλαμά και στις 2 η ώρα το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα παραβρεθεί στον Παλαμά και θα συζητήσει τα προβλήματα, σε κλειστή σύσκεψη λόγω των μέτρων του covid, με την Δημοτική αρχή του Δήμου και αντιπροσωπεία αγροτών.
Η κλειστή σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->