ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Εως τα τέλη του 2023 θα έχει παραδοθεί το νέο πενταόροφο κτίριο για τη στέγαση του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της Καρδίτσας. Ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε το μεσημέρι της Τρίτης τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία προϋπολογισμού 3.7 εκατ. ευρώ ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Το Κέντρο θα λειτουργεί υπό την ευθύνη της Μητρόπολης και  προσφέρει υπηρεσίες   κοινωνικού εστιατορίου,  κοινωνικού φροντιστηρίου, καθώς και προγράμματα ψυχολογικής, κοινωνικής και ψυχαγωγικής υποστήριξης ευάλωτων και  ευπαθών  ομάδων.

Το έργο έχει στόχο την αποπεράτωση και κατασκευή προσθηκών σε υπάρχον κτίριο της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στην πόλη της Καρδίτσας.

symvasi tim2

Με την ολοκλήρωση του έργου, το κτίριο θα αποτελέσει μια σύγχρονη προνοιακή υποδομή με κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Θα υπάρχουν χρήσεις συσσιτίου-εστίασης στο ισόγειο, χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων στον 1ο όροφο, συμβουλευτικής και τράπεζας ιματίων στον 2ο όροφο, εκπαιδευτήρια-κοινωνικά φροντιστήρια στον 3ο όροφο και ξενώνας φιλοξενίας στον 4ο όροφο στον οποίο γίνονται μόνο εργασίες του κελύφους του και απολήξεων των προσθηκών του κτιρίου στην συγκεκριμένη εργολαβία.

Το οικόπεδο επί του οποίου θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει επιφάνεια 2370,20 τ.μ. και βρίσκεται στο Ο.Τ. 19α του σχεδίου πόλης Καρδίτσας επί των οδών Πίνδου, Μπιζανίου και Βασιαρδάνη, πλησίον της Πινακοθήκης, του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.

Το κτίριο αποτελείται από το ισόγειο, το μεσοπάτωμα και τέσσερις άνω του ισογείου ορόφους: Το ισόγειο έχει εμβαδόν 420,98 τ.μ. Το μεσοπάτωμα έχει εμβαδόν 29,41 τ.μ. Ο κάθε ένας από τους Α΄, Β΄ και Γ΄ ορόφους έχει εμβαδόν 430,01 τ.μ. Ο Δ΄ όροφος έχει εμβαδόν 420,98 τ.μ. 

Κώστας Αγοραστός

Ηταν ένα εγκαταλειμμένο κτίριο που δημιουργούσε περιβαλλοντική και αρχιτεκτονική ρύπανση στο κέντρο της Καρδίτσας, που δεν χρησιμοποιούνταν για το σκοπό που ανεγέρθηκε. Σε συνεργασία με το Μητροπολίτη κάναμε τις μελέτες, εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, χρηματοδοτούμε με προϋπολογισμό 3,7 εκατ. ευρώ, αναδείχθηκε ο ανάδοχος και μετά τις εγκρίσεις υπογράφουμε τη σύμβαση. Μέχρι τέλους 2023 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί. Θέλουμε μεγάλες ταχύτητες για να παραδώσουμε ένα σύγχρονο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Κάνουμε ένα ακόμη ξεχωριστό έργο για την Καρδίτσα αλλάζοντας το κέντρο της πόλης αλλά και την ποιότητα της πρόνοιας.  

Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος

Σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένα πολύ σπουδαίο έργο που έχει σηματοδοτήσει την κατάσταση της Καρδίτσας εδώ και 50 χρόνια. Ολες οι προσπάθειες ανθρώπων που μας βοήθησαν παίρνουν «σάρκα και οστά». Η τοπική εκκλησία θα έχει το συγκεκριμένο κτίριο για να μπορέσει να εγκαταστήσει όλη την φιλανθρωπική διακονία της. Ο χώρος θα εξυγιανθεί και θα παράγει έργο σε δύσκολες εποχές.

symvasi tim2

symvasi tim2

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->