ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Ένα από τα σημαντικότερα έργα για τη λίμνη Πλαστήρα, το οποίο θα επηρεάσει έμμεσα και την Οικονομία της Καρδίτσας είναι σε εξέλιξη.

Πρόκειται για τα «Ειδικά Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Λίμνης Πλαστήρα», έργο το οποίο υλοποιεί η εταιρία «Σαμαράς και συνεργάτες». Κλιμάκιο μελετητών, πολιτικοί μηχανικοί βρίσκονται στη λίμνη Πλαστήρα, με σκοπό να αποτυπώσουν τις υφιστάμενες χρήσεις γης στο δήμο, να μελετήσουν τις νέες και να προταθούν στη νέα χωροταξία της περιοχής.

Οι μελετητές συναντήθηκαν με την δημοτική αρχή τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο κ. Α.Μηλίτση, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις στρεβλώσεις της ΖΟΕ και τις οικονομικές επιπτώσεις που είχε στην αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία.

Ο δήμαρχος επισήμανε φανερά λάθη και αστοχίες οι οποίες υιοθετήθηκαν και αναγκάζουν τους παραγωγούς να επενδύουν εκτός των ορίων του δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα την αμπελουργική ζώνη Μοσχάτου - Μεσενικόλα - Μορφοβουνίου, στην οποία… απαγορεύεται η ανέγερση εγκαταστάσεων για την αμπελοκαλλιέργεια, όπως και τα οινοποιεία! Ομοίως απαγορεύεται η νομιμοποίηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων… στον οικισμό Ράζια Μορφοβουνίου, στα ριζά του κάμπου με το επιχείρημα της προστασίας της λίμνης!

Εκτός του πρωτογενούς τομέα, ο δήμαρχος πρότεινε να προβλεφθούν χρήσεις γης και για τον δευτερογενή τομέα, για δημιουργία επιχειρήσεων αγροδιατροφικού τομέα. Ειδική αναφορά έγινε στην ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, στη δημιουργία υποδομών για αθλητικό – προπονητικό Τουρισμό, ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, άλλες υποδομές και θεματικά πάρκα. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι προτάσεις για τις χρήσεις γης πρέπει να προκύψουν από την κοινωνική διαβούλευση η ο οποία ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη. 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->