ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.


Σκοπός ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ιερέων σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και τη δράση του στον τομέα της θεραπείας εξαρτημένων ατόμων από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο καθώς και της στήριξης που παρέχεται στις οικογένειες τους.
Ομιλητές του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ήταν ο κ. Σωτήριος Μπουντής, Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης και Υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, η κα Βιργινία Γκενούδη, Ψυχολόγος και η κα Ελευθερία Περουλάκη, Κοινωνική Λειτουργός.

kethea tim 2

kethea tim 2

kethea tim 2

kethea tim 2


Κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους τόνισαν ότι όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν και άμεσα, χωρίς καμία διάκριση και με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και τις αρχές δεοντολογίας. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι το πρόγραμμα απεξάρτησης, που ακολουθεί το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, έχει υποστηρικτικό χαρακτήρα και δεν βασίζεται στη χορήγηση υποκατάστατων ουσιών. Αρχικός στόχος του είναι να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι άνθρωποι με προβλήματα εξάρτησης να βρουν την κατάλληλη στήριξη ώστε σταδιακά να απαγκιστρωθούν σωματικά και ψυχικά από τις εξαρτήσεις. Εν συνεχεία, μέσω κατάλληλα διαμορφωμένων μορφωτικών προγραμμάτων τα μέλη του έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευση ή την επαγγελματική τους κατάρτιση και να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό και εργασιακό πλαίσιο με αρκετά μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Τέλος, εξήγησαν ότι παρέχεται νομική στήριξη, καθώς και ιατρική ή ψυχιατρική υποστήριξη εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και των παρευρισκομένων Ιερέων.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ευχαρίστησε για την γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση των εκπροσώπων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με ομάδα Ιερέων της Μητροπολιτικής του Περιφερείας και ευχήθηκε η περαιτέρω συνεργασία να αποβεί προς όφελος των εχόντων ανάγκη συνανθρώπων μας. Να αναφερθεί ότι ο εντεταλμένος Ιερεύς εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλωνκαι σύνδεσμος με το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ είναι ο Αιδεσιμολ. Πρεσβύτεροςπ. Γεώργιος Βακούλας.
Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->