ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Δυναμικά ξεκινά φέτος η λειτουργία των κατασκηνώσεων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στην «Νεράϊδα» Πεζούλας. Τον Ιούλιο θα φιλοξενηθούν Θερινές Ακαδημίες από Πανεπιστήμια Ελλάδος και Κύπρου, ενώ τον Αύγουστο θα λειτουργήσουν τρεις κατασκηνωτικές περίοδοι, δύο για παιδιά και ένα για ηλικιωμένους.

Το Υπουργείο Εργασίας αναγνωρίζοντας την αναβαθμισμένη λειτουργία, αύξησε την επιχορήγηση της κατασκήνωσης κατά 50%, ώστε να εξασφαλίσει την άριστη και μέγιστη αποδοτικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και εγκαταστάσεων, αλλά και το διεθνές άνοιγμα που επιχειρεί ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.

Σκοπός της κατασκήνωσης είναι η ψυχαγωγία, η κοινωνικοποίηση, η κοινωνική και πολιτισμική αλληλεπίδραση και η απόκτηση δεξιοτήτων των κατασκηνωτών σε ένα φυσικό περιβάλλον, πλαισιωμένο από έλατα με θέα τη λίμνη. Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι τρεις (3) και θα έχουν διάρκεια δέκα (10) ημερών κάθε μια:

1η Περίοδος από 1/8/2022 έως 10/8/2022 θα φιλοξενηθούν παιδιά

2η Περίοδος από 13/8/2022 έως 22/8/2022 θα φιλοξενηθούν παιδιά

3η Περίοδος από 24/8/2022 έως 2/9/2022 θα φιλοξενηθούν ηλικιωμένοι.

 

Κατά τις περιόδους των παιδιών θα φιλοξενηθούν Ελληνόπουλα της Κύπρου και πιθανότητα από την Ουκρανία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη διακρατικής συνεργασίας και της συμπερίληψης που προωθεί ο Δήμος. Σκοπός της κατασκήνωσης είναι μέσα από την ψυχαγωγία, η επαφή με την Φύση, η κοινωνικοποίηση των παιδιών στην συλλογική ζωή και οργάνωση. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνυπάρξουν σε ένα κοινόβιο, να ανταλλάξουν ιδέες και στοιχεία των περιοχών τους, να ψυχαγωγηθούν και εκπαιδευτούν σε αυτόνομες καθημερινές δραστηριότητες.

 

Στο πλαίσιο των Θερινών Ακαδημιών/ Σχολείων, σημαντικό σημείο για την τοπική κοινότητα της Λίμνης Πλαστήρα αποτελεί η φιλοξενία φοιτητών στο χώρο της κατασκήνωσης, αναδεικνύοντας τον ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής. Τον Ιούλιο και τις αρχές Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθούν φοιτητές από τη Θεσσαλία, το Ρέθυμνο (Τμήμα Αρχαιολογίας), 60 φοιτητές από τη Σχολή Δασολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και φοιτητές από Ελλάδα και Κύπρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του ΕΜΠ.

 

Έπειτα από σχετική ανακοίνωση οι κατασκηνωτές θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, ακολουθώντας τις πληροφορίες ως θα είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του δήμου.

 

Τέλος, την Τρίτη 28-6-2022 εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας αυτής. Στις επόμενες μέρες θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για την πρόσληψη των στελεχών. Όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στο δήμο για περαιτέρω ενημέρωση και πληροφόρηση, τηλ 24413.52200.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->