ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Συνάντηση με τους κτηνοτρόφους κοινοτήτων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα είχε η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης εν’ όψη σύνταξης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Ο δήμαρχος στο καλωσόρισμα ανέφερε ότι 25 χρόνια μετά την εφαρμογή της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), αποδείχθηκαν καταστροφικά για τον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα την κτηνοτροφία. Επίσης ανέφερε ότι τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια που εξασφάλισε ο Δήμος σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, είναι η ευκαιρία για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα. Ο δήμαρχος παρουσίασε τους άξονες και τις προτεραιότητες για τον επανακαθορισμό των χρήσεων γης και των καλλιεργητικών ζωνών, αλλά και της αναγνώρισης των κτηνοτροφικών μονάδων οι οποίες μέχρι σήμερα δεν μπορούν να ενταχθούν σε κανένα ευεργετικό μέτρο. Ο αντιδήμαρχος κ. Α. Μηλίτσης αναφέρθηκε στην συνεργασία που απαιτείται έτσι ώστε να κατατεθεί μία αξιόπιστη πρόταση η οποία θα αποτελέσει την βάση για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.
Οι κτηνοτρόφοι αναφέρθηκαν στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με σημαντικότερο την απουσία αδειοδότησης των ποιμνιοστασίων, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται οι κτηνοτροφικές επιχειρήσεις. Τέθηκαν στον δήμαρχο ζητήματα όπως η παροχή κτηνοτροφικού ρεύματος, η σύνδεση των ποιμνιοστασίων με το δίκτυο ύδρευσης και η βελτίωση των αγροτικών δρόμων.

Ο δήμαρχος, υπογράμμισε, ότι τα πολεοδομικά σχέδια που συντάσσονται αυτή τη στιγμή αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για την επίλυση παγιωμένων προβλημάτων αλλά και επανασχεδιασμού του πρωτογενούς τομέα. Επίσης, επισήμανε ότι η κτηνοτροφία είναι σε υψηλή προτεραιότητα για το Δήμο, δεδομένου ότι παρότι φθίνουσα η πορεία της, υπάρχουν στο Δήμο πλέον των 50 οικογενειών που ασχολούνται επαγγελματικά με αυτή. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο κοινωνικής διαβούλευσης με παραγωγικούς φορείς του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για την οριστικοποίηση των προτάσεων στην ομάδα μελέτης των ΕΤΠΣ.

ktinotrofia plastira 1

ktinotrofia plastira 1

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->