ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Ένταση επικράτησε στο στήσιμο του μπλόκου των αγροτών στον Ε-65. Εκατοντάδες τρακτέρ συγκεντρώθηκαν κάτω από τον Ε65, εκατάρωθεν του οδοστρώματος στον δρόμο Καρδίτσας- Λάρισας και στην παλιά Εθνική Οδό Καρδίτσας – Αθηνών, ενώ κάθε μέρα θα γίνονται αποκλεισμοί του Ε65.


Βασικό αίτημα των αγροτών είναι η αναπλήρωση του εισοδήματος στο 1 ευρώ για το βαμβάκι και ημείωση του κόστους παραγωγής.
Στο μπλόκο συμμετέχουν τρακτέρ και από τα Τρίκαλα, αλλά και αγρότες από περιοχές των Ν. Λάρισας και Μαγνησίας.

Οι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, που απέκλειαν τις προσβάσεις προς τον κυκλικό κόμβο και τον αυτοκινητόδρομο. Το «απαγορευτικό της αστυνομίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση των αγροτών που κατηγόρησαν την κυβέρνηση επιλέγει για ακόμη μια φορά «τον αυταρχισμό και την καταστολή». Παράλληλα επέρριψαν ευθύνη στην αστυνομία καθώς όπως είπαν απέκλεισε την κυκλοφορία και την πρόσβαση των οχημάτων προς την Καρδίτσα η οποία διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.
Οι αγρότες απαίτησαν να ανέβουν στον Ε65 με τα τρακτέρ, αίτημα που απορρίφθηκε.
Ακολούθως τα τρακτέρ επιχείρησαν να μπουν στον κυκλικό κόμβο, επικράτησε ένταση, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρήσουν στη ρίψη χημικών. Οι εκπρόσωποι του αγροτικού κινήματος της περιοχής καταδίκασαν τη στάση αυτή, λέγοντας ότι για πρώτη αφορά από τις κινητοποιήσεις του 1978 χρησιμοποιούνται χημικά σε αγροτική κινητοποίηση που γίνεται στην Καρδίτσα.
Οι αγρότες τελικά ανέβηκαν με τα πόδια στον Ε-65 όπου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση.
Όπως αποφασίστηκε κάθε μέρα θα γίνονται αποκλεισμοί του Ε65, ενώ αναμένεται ενίσχυση του μπλόκου με νέα τρακτέρ.

bloko e651

bloko e651

bloko e651

bloko e651

bloko e651

bloko e651

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->