ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Typography

Το ξέρουμε πως διαβάζοντας τον τίτλο περιμένατε να διαβάσετε το όνομα κάποιου πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή, ο οποίος συμφώνησε με την Αναγέννηση.

Τα πράγματα δεν είναι έτσι, διότι δε μιλάμε για κάποια μεταγραφή, αλλά για τη βάση στην οποία θα στηριχθούν οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Φυσικά αναφερόμαστε στην εξασφάλιση αδειοδότησης επιπέδου Superleague 1. Διότι πως θα μπορέσει μία ομάδα να δημιουργήσει ανταγωνιστικό ρόστερ, αν δεν έχει άδεια μεταγραφών;

Όποιος το θεωρεί αυτονόητο ή απλή υπόθεση ας ρίξει μια ματιά ποιες και πόσες ομάδες πήραν άδεια. Από το Βόρειο Όμιλο που μας ενδιαφέρει θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά πως ΜΟΝΟ η Αναγέννηση και η Βέροια πήραν αδειοδότηση επιπέδου Superleague 1, ενώ Πανσερραϊκός και Νίκη Βόλου πήραν αδειοδότηση επιπέδου Superleague 2. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες δεν πήραν άδεια επομένως δεν θα μπορούν να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές άνω των 25 ετών εκτός από τρεις (3). Θα μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες κάτω των 25 ετών, ξένους κάτω των 23 ετών.

Θέλετε να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο στο νόημα των χθεσινοβραδινών εξελίξεων; Ας το κάνουμε. Μία ομάδα για να πάρει αδειοδότηση επιπέδου Superleague 1 θα πρέπει να τηρεί πολλά κριτήρια, τα οποία δεν απαιτούνται στη Superleague 2. Πιο συγκεκριμένα στο θέμα των εγκαταστάσεων θα πρέπει να παρέχει ανάλογου επιπέδου προπονητικό κέντρο στους ποδοσφαιριστές τόσο της ανδρικής όσο και των Ακαδημιών της. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένο πλάνο ανάπτυξης των Ακαδημιών, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα τμήματα υποδομής του Συλλόγου. Επίσης είναι υποχρεωμένη να διαθέτει Γραμματεία, Υπεύθυνο Αδειοδότησης, Γενικό Διευθυντή, Οικονομικό Διευθυντή, Φυσικοθεραπευτή, Υπεύθυνο Τύπου, Ιατρικό Προσωπικό Τμημάτων Υποδομής, Υπεύθυνο Ασφαλείας, Φροντιστές Ασφαλείας, επικεφαλή προγραμμάτων ανάπτυξης των Τμημάτων Υποδομής. Δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε πως θα πρέπει η ΠΑΕ να είναι τακτοποιημένη οικονομικά. Όλα αυτά λοιπόν ΔΕΝ απαιτούνται στη Superleague 2 αλλά μόνο στη Superleague 1. Καταλαβαίνει εύκολα κανείς λοιπόν πως η πρώτη υπέρβαση της φετινής σεζόν είναι γεγονός. Διότι ο φάκελος των 800 και πλέον σελίδων που κατατέθηκε ήταν άψογος και αυτό αποτελεί το πλέον ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη την κατηγορία. Διότι με την επιστροφή της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο η Αναγέννηση αποτέλεσε τον ιδανικό προορισμό για όλους τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές της κατηγορίας. Με την άρτια επαγγελματική της οργάνωση είναι βέβαιο πως πλέον και οι ίδιοι ποδοσφαιριστές από το «πάνω ράφι» καλοβλέπουν το ενδεχόμενο της μετακίνησης τους στην Καρδίτσα.

Φυσικά αυτό αποτελεί μία τεράστια επιτυχία και παράλληλα δικαίωση για τον Πρόεδρο, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος παρά τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου δεν προβιβάζεται ούτε ο πρωταθλητής, όχι απλά δεν απογοητεύεται, αλλά συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οχυρώνει και να δυναμώνει σε όλα τα επίπεδα την Αναγέννηση, προσπαθώντας να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε ο Σύλλογος να πετύχει αυτό που δεν έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Βέβαια για να το καταφέρει αυτό η Αναγέννηση θα πρέπει να έχει την ίδια στήριξη με αυτή που είχε πέρυσι και ακόμη περισσότερη από την μεγάλη της δύναμη, τους φιλάθλους της. Με αυτούς στο πλευρό της, το όνειρο της ανόδου στη Superleague 1 σύντομα θα γίνει πραγματικότητα.

Γ.Ν.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->