ΑΡΘΡΑ
Typography

Όπως είναι γνωστό στο πλαίσιο της εκλογικής συμφωνίας μεταξύ Τσιάκου και Παπαλού, δόθηκε στον δεύτερο η θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, ως έμμισθη (1710 € μηνιαίως + εργοδοτικές εισφορές) για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, από την δημιουργία της επιχείρησης. Και επειδή δεν έφτανε αυτό δόθηκε και πρόσθετο χαρτζιλίκι 50 € ανά συνεδρίαση σε όλα τα μέλη του Δ. Σ. ώστε να βολευτούν περισσότεροι ημέτεροι.

Όπως επίσης είναι γνωστό εκφράσαμε δημόσια την έντονη αντίδρασή μας, καθόσον επί των ημερών μας δεν υπήρχε καμιά από αυτές της αμοιβές που σε βάθος μιας θητείας θα επιβαρύνουν τους δημότες με 150.000 €.
Μετά τον έλεγχο της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η αμοιβή του προέδρου περικόπηκε κατά 50% και η αμοιβή συνεδριάσεων στα 40 €.
Η σύμπραξη Τσιάκου – Παπαλού, δεν καλύφθηκε με την παραπάνω απόφαση. Έχοντας ως προτεραιότητα την αποζημίωση και όχι την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, σκαρφίστηκε έναν τρόπο για να πάρει όλα τα λεφτά. Ανακάλυψε από μόνη της, ότι η εγκεκριμένη απόφαση του Δ. Σ. είχε κάποιο λάθος και ξανααποφάσισεεκ νέου τα ίδια. Στη συνέχεια κάνοντας αυτό που μπορεί να σκεφθεί ο κάθε κοινός νους, πέτυχε να εγκριθεί η απόφαση χωρίς πλέον περικοπή και έτσι να είναι όλοι ευχαριστημένοι εκτός από τους δημότες που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο.
Καταγγέλλουμε για μία ακόμη φορά την σπάταλη αντίληψη του κ. Τσιάκου που σε μία προσπάθεια να βολέψει περισσότερους ημετέρους, επιβαρύνει σε σχέση με την δική μας θητεία, τους δημότες με περισσότερα από 500.000 €, μόνο για αμοιβές μετακλητών συμβούλων κ.λπ.
Καταγγέλλουμε το κ. Παπαλό για την επιμονή του να λάβει την μέγιστη αποζημίωση εκπροσωπώντας μια επιχείρηση που κάθε άλλο παρά υγιής οικονομικά είναι.
Συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΚ, παρά την μείωση του χρέους κατά τη διάρκεια της θητείας μας χρωστά σε δάνεια ακόμη 1.350.000 €. Δεν είναι λοιπόν υγιής οικονομικά. Αλλά κι αν ακόμη δεχτούμε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί κάποιο πλεόνασμα, υπάρχουν άπειρες πιεστικές ανάγκες υποδομών που πρέπει να κατευθυνθεί αυτό κιόχι σε τσέπες ημετέρων.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης υποδομών μετά από τριετή αγώνα καταφέραμε να εξασφαλίσουμε 5.000.000 για αποχετεύσεις (ομβρίων και ακαθάρτων) εντός σχεδίου πόλης. Πέραν αυτών, οι ανάγκες ύδρευσης καθώς και αποχέτευσης των 33 χωριών παραμένουν εξίσου πιεστικές. Εκεί πρέπει να κατευθυνθούν τα χρήματα των δημοτών κι όχι για εκλογικές συμφωνίες και εξυπηρετήσεις φίλων.
Στο μέσον της θητείας μας και όταν η ΔΕΥΑΚ πήρε στην αρμοδιότητα των χωριών κρίθηκεδίκαιο να δοθεί μία συμβολική αμοιβή, 500 € μικτά τον μήνα, στον μέχρι τότε άμισθο αντιπρόεδρο επειδή θεωρήθηκε ότι είναι άδικο να πληρώνει από την τσέπη του αφού πλέον θα χρειαζόταν να επισκέπτεται όλη την εδαφική περιφέρεια του Δήμου με το δικό του αυτοκίνητο.
Η αντίδραση τουεπικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστα Παπαλού, ήταν ιδιαιτέρως επιθετική. Παραθέτουμε αυτολεξεί, τι έλεγε τότε.
"Η παρούσα Δημοτική Αρχή, σπάει μια καλή παράδοση, στην μακρόχρονη ιστορία της τοπικής ΔΕΥΑΚ, σύμφωνα με την οποία και με την θέλησή τους όχι μόνο δεν αμείφτηκε ποτέ κανένας μη αιρετός, αλλά ούτε και αιρετός, συμπεριλαμβανομένων και όλων των πρώην Προέδρων, σεβόμενοι το γεγονός ότι η υπηρεσία αυτή λειτουργεί ανταποδοτικά και το όποιο επιπλέον κόστος το πληρώνουν ΑΜΕΣΑ οι δημότες αυτής της πόλης και των χωριών.
Επιπλέον, με την ενέργειά της αυτή, η διοίκηση Αλεξάκου στο δήμο, στρέφεται στην πράξη κατά της έννοιας της τιμητικής και ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά ενώ ταυτόχρονα τορπιλίζει και την έννοια του εθελοντισμού περί το δήμο (την οποία υποτίθεται ότι προωθεί!!!) προσβάλλοντας έμμεσα και αυτούς ακόμα τους εθελοντές".
Σημειώνουμε ότι μετά από αυτό ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, για λόγους ευθιξίας, αρνήθηκε να πάρει έστω και ένα ευρώ αμοιβή παραμένοντας άμισθος.
Την καλή λοιπόν αυτή παράδοση, όπως έλεγε ο Παπαλός, έρχεται να την σπάσει ο ίδιος ψηφίζοντας για τον εαυτό του σχεδόν τετραπλάσια αμοιβή.
Αλήθεια, έπαψε τώρα η Υπηρεσία Ύδρευσης να είναι ανταποδοτική;
Οι δημότες Καρδίτσας έγιναν ξαφνικά πολύ πλούσιοι και μπορούν εύκολα να πληρώνουν πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που ο ίδιος κατήγγειλε;
Ξεχάστηκε η έννοια του εθελοντισμού; Δεν προσβάλλονται πλέον οι εθελοντές;
Σαν να μην έφτανε αυτό, ψηφίστηκε επιπλέον αμοιβή, 50 € ανά συνεδρίαση σε κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (το ανώτατο προβλεπόμενο). Σημειώνεται ότι οι συνεδριάσεις της προηγούμενης θητείας ήταν χωρίς αμοιβή.
Ποια θα είναι η επιβάρυνση των δημοτών σε βάθος μιας θητείας από τις συγκεκριμένεςαποφάσεις; της τάξης των 150.000 €. Και αυτό σε μία επιχείρηση που δεν είναι εύρωστη οικονομικά αλλά έχει να αποπληρώσει ακόμη δάνεια ύψους 1.350.000 €.
Την κύρια ευθύνη φέρει ο κ. Τσιάκος, που φορτώνει τις εκλογικές του συμφωνίες στις πλάτες των δημοτών. Αυτό είναι ένα μέρος της σπάταλης αντίληψης που χαρακτηρίζει την παρούσα Δημοτική Αρχή. Έπεται η συνέχεια. Εμείς θα είμαστε παρόντες και θα σας ενημερώνουμε.

 

Για την Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία
Πολιτών Καρδίτσας

Ντελής Ιωάννης
Αραμπατζής Δημήτρης
Κολοκύθα Άλκηστις
Μπακαλάκου Σωτηρία
Πασσιάς Θανάσης
Σβάρνας Ιωάννης

 

e-max.it: your social media marketing partner

synetairistiki baner1

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->