ΑΡΘΡΑ
Typography

Προτωβουλια κατοίκων Ραχούλας και οικισμών Ζωγρί, Βαρκά, Παλιοζογλωπι, Ιτάμου

Ένα ακόμη καλοκαίρι, δύο στο σύνολο από την καταστροφή του Ιανού και κανένας τέτοιος "άγιος" δεν φάνηκε στη Ραχούλα.
Παρά τις διαμαρτυρίες τις παρεμβάσεις και τα υπομνήματα των κατοίκων και τοπικών παραγόντων η κατάσταση των υποδομών της κοινότητας είναι τραγική.
Το επαρχιακό δίκτυο είναι διαλυμένο ειδικά από το χωριό μέχρι τον Ίταμο και παραμένει σε πολλά σημεία απροσπέλαστο.
Ακόμη και μέσα στο χωριό δεν είναι εύκολο να κινηθούν μεγάλα οχήματα και παρακαλάμε να μην χρειαστεί κάπου πυροσβεστικό όχημα η ακόμη και ασθενοφόρο.
Κάποια έργα που ξεκίνησαν είναι μισά στον επαρχιακό δρόμο από διασταύρωση Καταφυγίου - Καστανιάς μέχρι τη Ραχούλα και όσα έγιναν ( Ζωγρί) είναι μπαλώματα και τσαπατσουλιές όπως τα είδαμε μετά την τελευταία βροχόπτωση.
Οι αγροτικοί και δασικοί δρόμοι είναι επίσης κατεστραμμένοι με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την καλλιεργητική και κτηνοτροφική φροντίδα και να δημιουργούνται ζημιές στα αυτοκίνητα ή να μην μπορούμε να προσεγγίσουμε χωράφια - αμπέλια - κηπευτικά - καστανιές
Ζητάμε:
Άμεση επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου και της αγροτικής οδοποιίας που είναι κατεστραμμένα και σε ορισμένα σημεία επικίνδυνα ( ακόμη και να θρηνήσουμε θύματα αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα)

Αντιπλημμυρικά έργα σε όλα τα ρυάκια ( λαγκάδια) στο βουνό γιατί με τις κατολισθήσεις αποψιλωθηκαν και έχουν γίνει πλέον χείμαρροι και με κάθε μεγάλη βροχή δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Αντιπλημμυρικά έργα μέσα στο χωριό και καθάρισμα των δρόμων καθως και των οχετών ομβρίων γιατί πολλά σπίτια που βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο διατρέχουν πλέον μεγάλο κίνδυνο γιατί μετά τον Ιανό έχουν γίνει μεγάλες κατολισθήσεις ακριβώς κάτω από τα βόρεια όρια του οικισμού ( προς το ποτάμι)

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->