ΟΜΟΡΦΙΑ
Typography

Η γιόγκα μπορεί να είναι μια σπουδαία δραστηριότητα για τις γυναίκες που μόλις έγιναν μητέρες, καθώς δεν έχει παρά μόνο οφέλη να τους αποφέρει.

Ακολουθούν πέντε βασικά πλεονεκτήματα της γιόγκα για τις νέες μητέρες.

1) Οι τεχνικές αναπνοής

Η γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης που περιλαμβάνει συγκεκριμένες τεχνικές αναπνοής για τη καλύτερη ροή του οξυγόνου στο σώμα. Αυτές οι τεχνικές βοηθούν τις εγκύους να παραμείνουν δυνατές και γεμάτες ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τις βοηθά επίσης να αναρρώσουν πιο γρήγορα μετά τον τοκετό, βελτιώνοντας τη λειτουργία των πνευμόνων.

Πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν παιδιά, τείνουν να μην αφιερώνουν τον κατάλληλο χρόνο στη φροντίδα του εαυτού τους, κάτι που τους κάνει επιρρεπείς σε ασθένειες, λοιμώξεις ή τραυματισμούς. Ως γονείς είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα σας και να είστε σίγουροι ότι κοιμάστε αρκετές ώρες, ότι τρέφεστε σωστά και ότι ασκείστε τακτικά, ώστε να παραμείνετε υγιείς.

2) Οι μύες

Η γιόγκα είναι εξαιρετική για την ενδυνάμωση των μυών. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η καθημερινή άσκηση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειάς σας και να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός σας, κάτι που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς. Το τέντωμα των μυών σας μπορεί να ανακουφίσει τις εντάσεις που συσσωρεύονται στο σώμα σας, όπως ο πόνος στην πλάτη ή στον αυχένα, αποτέλεσμα της πολύωρης εργασίας. Ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με αυτό σε αυτόν τον ιστότοπο.

3) Έλεγχος βάρους

Η γέννηση ενός μωρού έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους, λόγω της αύξησης του μεταβολισμού κατά 300%. Το να παραμείνετε υγιείς μετά τον τοκετό απαιτεί καθημερινή άσκηση και σωστή διατροφή. Η γιόγκα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε με υγιή τρόπο, αποφεύγοντας το φαινόμενο yo-yo που πολλές γυναίκες βιώνουν μετά την απώλεια βάρους.

4) Σταθερότητα

Όταν κρατάτε το βρέφος στην αγκαλιά σας ή όταν προσπαθείτε να μετακινηθείτε με το καροτσάκι, η αίσθηση της ισορροπίας σας μπορεί να χαθεί. Η γιόγκα σας βοηθά να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του σώματός σας. Όσο περισσότερο γνωρίζετε το σώμα σας, τόσο πιο ισορροπημένοι και σταθεροί θα γίνουν οι μύες σας. Η ισορροπία σας μπορεί να βελτιωθεί με τη γιόγκα, ώστε να νιώθετε ασφαλείς μεταφέροντας το μωρό σας ενώ κάνετε άλλα πράγματα, όπως το μαγείρεμα του φαγητού.

yoga2

5) Ευελιξία

Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει δυσκαμψία στις αρθρώσεις και τους συνδέσμους λόγω των αλλαγών στα ορμονολογικά σας επίπεδα. Η γιόγκα τεντώνει τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις σας, βοηθώντας σας να αποφύγετε τη δυσκαμψία ή τον πόνο από την εγκυμοσύνη. Τα αποτελέσματα της εξάσκησης της γιόγκα είναι η μακροχρόνια ευλυγισία και τα πολλαπλά οφέλη που έχει να προσφέρει στην υγεία σας, εφόρου ζωής.

Η ευημερία είναι η μέγιστη προτεραιότητα για κάθε νέα μητέρα που θέλει να διασφαλίσει ότι το μωρό της είναι προστατευμένο και ότι μπορεί να του παρέχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Η γιόγκα θα σας βοηθήσει να νιώσετε γεμάτη ενέργεια και ζωντάνια!

e-max.it: your social media marketing partner

vasilakos sxoleia2

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->