ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Γκαλά Όπερας αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας πραγματοποιείται την Παρασκευή στις 20.00 στο ξενοδοχείο Κιέριον.


Με αυτό το Gala τιμάται η μνήμη της γυναίκας που σφράγισε με την φωνή και την παρουσία της τον κόσμο της όπερας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία εκδήλωση σεβασμού και υψηλού επιπέδου με απαιτήσεις και δεξιότητες προς την προσωπικότητα που ξεχώρισε και βρίσκεται πλέον στο πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στη ΠΕ Καρδίτσας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιου , του Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, κ. Νίκου Ευθυμιάδη, του παρουσιαστή κ. Αλ. Κωστάλα και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ Δημήτριου Αναγνωστόπουλου.
Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος σημείωσε:
Μαρία Κάλλας. Ένα όνομα, μια ιστορία, ένα παγκόσμιο σύμβολο της Τέχνης και του Πολιτισμού που ‘’ έντυσε ‘’ με φως και καλλιτεχνική δύναμη τον κόσμο της Όπερας. Μια γυναίκα που χαρακτηρίστηκε ως η απόλυτη ντίβα και που έκανε την Ελλάδα – όχι απλά γνωστή – στα πέρατα του κόσμου, αλλά την ταύτισε με την χαρισματική φωνή της και την πολύπλευρη παρουσία της.
Σ΄αυτή τη γυναίκα είναι αφιερωμένο το μοναδικό Γκαλά Όπερας από το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, στο πλαίσιο του εορτασμού ως ‘’ Έτος Κάλλας 2023’’ που καθιέρωσε η UNESCO. Έτσι λοιπόν αύριο το βράδυ 3 εξαιρετικές Ιταλίδες σολίστ της Όπερας, θα μας ‘’ ταξιδέψουν ‘’ στο μαγικό κόσμο του λυρικού θεάτρου.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, στηρίζει έμπρακτα, ως συνδιοργανωτής, αυτή την πραγματικά μοναδική εκδήλωση – αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας ,που με τα μοναδικά φωνητικά και υποκριτικά της προσόντα ‘’ απογείωσε’’ την Όπερα και αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε καλλιτέχνη του χώρου.
Θέλω να συγχαρώ το μαέστρο Νίκο Ευθυμιάδη, τον ακούραστο και πάντοτε παρόντα Αλέξη Κωστάλα, αλλά και όλους τους συνεργάτες τους που ‘’κρατούν’’ την Καρδίτσα ψηλά στα καλλιτεχνικά δρώμενα και απαντούν με μια δυναμική πολιτιστική παρουσία στην καθημερινότητά μας.

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->