ΔΡΑΣΕΙΣ
Typography

Τις δυνατότητες και προοπτικές για τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής σύμπραξης για την καθαρή ενέργεια με στόχο την αξιοποίηση πράσινων πηγών ενέργειας συζήτησε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην αποστολή της ΠΕΔ Θεσσαλίας στη Γερμανία.


Στη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Κλιματικής Προστασίας της Γερμανίας, δόθηκε η ευκαιρία να τεθούν οι βάσεις για μια πιθανή Διαδημοτική Ενεργειακή Συνεργασία που θα αφορά το βιοαέριο.
Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Ιορδάνης Εσκίογλου, ο Δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Θ. Νασιακόπουλος, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας και σε εκπροσώπους εξειδικευμένων εταιρειών με εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία.
Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις δυνατότητες δημιουργίας μονάδας βιοαερίου από υπολείμματα προϊόντων φυτικής παραγωγής μέσω ενός προωθημένου μοντέλου διαδημοτικής συνεργασίας που θα αφορά τους Δήμους Σοφάδων, Παλαμά και Φαρσάλων.
Επιπλέον παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι παράμετροι εκείνοι που παίζουν ρόλο στην επιτυχή λειτουργία βιολογικών μονάδων που παράγουν το βιοαεριο. Όπως αναφέρθηκε η ανάπτυξη και εγκατάσταση τεχνολογιών βιοαερίου, αποτελεί μία εναλλακτική λύση με σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς προσφέρει περιβαλλοντικά φιλική ενέργεια.
Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος σημείωσε:
«Με διάθεση συνεργασίας εξετάζουμε τις προοπτικές μιας ενεργειακής σύμπραξης για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία των δήμων μας που θα προβλέπει την αξιοποίηση καθαρών, πράσινων πηγών ενέργειας.
Σήμερα, η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Ο στόχος μας θα δημιουργήσει πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για την τοπική μας κοινωνία και τους συμπολίτες μας Οι προοπτικές και δυνατότητες αυτής της συνεργασίας θα εξεταστούν διεξοδικά από όλες τις πλευρές, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι θετικό σε βάθος χρόνου με στόχο τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών και την ενεργειακή αυτονομία των συνεργαζόμενων δήμων. Η Αυτοδιοίκηση είναι ικανή να πετύχει και στον τομέα της πράσινης ενέργειας».

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

pilatos mesa

cactus1

  bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->