ΔΡΑΣΕΙΣ
Typography

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα 

Εκατοντάδες ανεμογεννήτριες αδειοδοτούνται  στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων. Οι κορυφές Καζάρμα ,Καράβα ,Βουλγάρα ,Ίταμος  και  Καπροβούνι  στο στόχαστρο των εταιρειών  ,τα καταστροφικά έργα στον Τύμπανο συνεχίζονται.

Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο στο φυσικό κόσμο της περιοχής όσο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Τα Άγραφα, όπως και το σύνολο του ορεινού όγκου της χώρας σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του κράτους και των επενδυτών, πρόκειται να λεηλατηθούν από την εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων σε κάθε κορυφή. Ήδη ο Τύμπανος ισοπεδώνεται από τις μηχανές της ανάπτυξης.

Η έγκριση των  νέων αιολικών  εργοστασίων  έρχεται έπειτα από την κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000, μεταξύ των οποίων και του φορέα των Τζουμέρκων ο οποίος είχε και την ευθύνη για την περιοχή μας. Η κατάργηση των φορέων δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία αλλά αποτελεί συνέχεια των αντιπεριβαλλοντικών και αντικοινωνικών νομοσχεδίων και ρυθμίσεων που έχουν περάσει το τελευταίο διάστημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε και την ψήφιση του τελευταίου αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου εν μέσω καραντίνας και απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ενός νομοσχεδίου που εδραιώνει και δημιουργεί το νομοθετικό πλαίσιο για ανεξέλεγκτη λεηλασία και καταστροφή της φύσης. Ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει το κράτος και τους επενδυτές να προχωρήσουν με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία τους σχεδιασμούς τους για τη λεηλασία της φύσης και των τοπικών κοινωνιών.

 Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όμως, για εμάς, για τη ζωή μας, για τα χωριά μας και για το περιβάλλον δεν σημαίνει τίποτα άλλο από καταστροφή, λεηλασία, αφαίμαξη του πλούτου που παράγουμε. Δε σημαίνει τίποτα άλλο από αμύθητα κέρδη για τους επενδυτές και φτώχεια και ακόμα μεγαλύτερη πτώση του βιοτικού επιπέδου για εμάς. Δε σημαίνει τίποτα άλλο από το ξερίζωμα των κατοίκων των χωριών μας, την ισοπέδωση των βουνών μας, την ενεργειακή ακρίβεια με τους φουσκωμένους λογαριασμούς να μας έρχονται κάθε μήνα. Δε σημαίνει τίποτα άλλο από τη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας ώστε κάποιοι λίγοι να καρπώνονται «φιλέτα» προς εκμετάλλευση. Η ενέργεια όπως και η υγεία, η εκπαίδευση, το νερό είναι ζωτικά κοινωνικά αγαθά, πρέπει να ανήκουν εξ ολοκλήρου στον λαό  και να βρίσκονται εκτός της σφαίρας οποιασδήποτε αγοράς και χρηματιστηριακών παιχνιδιών των ολιγαρχών του πλούτου.

O ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία χαράζει νέα σύνορα και αλλάζει το ενεργειακό τοπίο ,τα αποτελέσματα του πάλι θα τα πληρώσουν οι λαοί .

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα τα κατακτήσαμε με τους αγώνες μας. Είμαστε σίγουροι ότι με πολλούς από εσάς έχουμε βρεθεί στις εκδηλώσεις ενάντια στα αιολικά και την «πράσινη» ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκαν στα χωρία μας. Ότι έχουμε βρεθεί και συζητήσει πολλές φορές στα μοιράσματα και στις εξορμήσεις. Ότι συναντηθήκαμε στις διαδηλώσεις στην πόλη της Καρδίτσας και στο βουνό, εκφράζοντας την αντίθεση μας στη λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων. Μαζί πανηγυρίσαμε όταν μπλοκάραμε τη δημοπρασία δημοτικών δασικών τεμαχίων για να περάσει η αδειοδοτημένη γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος για τα αιολικά εργοστάσια. Μαζί βρεθήκαμε στους δρόμους και στα βουνά για να υπερασπιστούμε τη φύση, τα χωρία και τη ζωή μας από αυτούς που τα ρημάζουν. Μαζί σταθήκαμε στο πλευρό όσων διώκονται γιατί έπραξαν το αυτονόητο, γιατί υπερασπίστηκαν τα Άγραφα από τα αδηφάγα σχέδια κράτους και επενδυτών. Γιατί για το κράτος και τους μηχανισμούς του, όποιος αντιστέκεται πρέπει να σέρνεται στα δικαστήρια για να σταματήσει να το κάνει, για να παραδειγματιστούν όλοι οι υπόλοιποι.

Καλούμε κάθε σύλλογο, κάθε κάτοικο της Καρδίτσας, της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα και της ευρύτερης περιοχής των Αγράφων σε διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα για να μπλοκάρουμε τους σχεδιασμούς που φέρνουν την ακρίβεια και θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή σε μια απέραντη βιομηχανική ζώνη από μπετό και παλιοσίδερα, από αποψιλωμένα δάση και ερημωμένα χωρία. Ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε είναι ο δρόμος του αγώνα. Δεν περιμένουμε από κανέναν σωτήρα να μας δώσει τη λύση. Βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις, με ενότητα και συντονισμό να αγωνιστούμε για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία. Να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον μαζικό και μαχητικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Να μην ξεχνάμε ότι τα βουνά μένουν «απάτητα» όταν υπάρχουν οι άνθρωποι που τα υπερασπίζονται με τη δράση τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

pilatos mesa

ThessalyExpo 300x250

cactus1

vivliopoleio v

  bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->