ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Typography

Ένα ζήτημα που δεν πρέπει να διαφεύγει των τοπικών αρχών είναι η περισσότερο από κάθε άλλη φορά ορθή και ασφαλής λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού.

Στην Καρδίτσα ο βιολογικός πρωτολειτούργησε πριν 32 χρόνια (το 1988 κατασκευάστηκε) και οι γνώστες του αντικειμένου υποστηρίζουν ότι «ναι μεν λειτουργεί, αλλά λειτουργεί στα όριά του». Λογικό αν σκεφτούμε τα συναπτά έτη λειτουργίας του. 
Γιατί «αναμοχλεύουμε» το θέμα; Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 εντοπίστηκε στα αστικά λύματα πόλεων της Ολλανδίας, όπως ανακοίνωσε το Ολλανδικό Βασιλικό Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον (RIVM). Σύμφωνα με την υπηρεσία που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας της χώρας ο έλεγχος που διεξήχθη στα αστικά λύματα του Άμστερνταμ και του Τίλμπουρχ δείχνει ότι ο ιός εντοπίζεται στα ανθρώπινα περιττώματα.

Το Ολλανδικό Βασιλικό Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον είχε πραγματοποιήσει ελέγχους στο αεροδρόμιο Schiphol στις 17 Φεβρουαρίου, χωρίς να εντοπισθεί ο ιός στα λύματα. Ωστόσο σε έρευνες που έγιναν σε Άμστερνταμ και Τίλμπουρχ στις αρχές Μαρτίου, λίγες μόλις ημέρες μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα, ο ιός εντοιχίστηκε στα αστικά λύματα.
Να θυμίσουμε ότι με απόφαση του πρώην υπουργού εσωτερικών κ. Χαρίτση η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού της Καρδίτσας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»και στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» με προϋπολογισμό 2.268.933,4€ .
Μάλιστα ο τότε Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος δήλωνε πως «η αναβάθμισή του κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί με αποτελεσματικό τρόπο.»
Φυσικά με όσα παρακολουθούμε και με την φράση «δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο» να αποκτά σχεδόν κυριολεκτική έννοια παρά μεταφορική, ουδείς γνωρίζει αν τα χρήματα που προορίζονταν για έργα (πανελλαδικά) θα έχουν την ίδια στόχευση ή θα κατευθυνθούν αλλού. Σε κάθε περίπτωση όμως το συγκεκριμένο αφορά τη δημόσια υγεία και ειδικά σήμερα κρίνεται αναγκαίο.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->