ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Typography

Παρουσία αρκετών ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών στον Παλαμά η εκδήλωση του Δήμου σε συνεργασία με την περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας Α.Ε. (Π.Α.ΔΥ.Θ. Α.Ε.) για το πιλοτικό Πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης που θα υλοποιηθεί από τις αρχές του Ιανουαρίου.

Το κοινό καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Φωτεινή Καραϊσκου, η οποία τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος, για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον.

Ευχαρίστησε επίσης τους εκπροσώπους της ΠΑΔΥΘ Α.Ε. για τη συνεργασία.

Την παρουσίαση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης έκανε ο Διευθυντής της ΠΑΔΥΘ Α.Ε. Ορέστης Πλιάσας με τη βοήθεια συνεργάτη του.

kadoi palamas1

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος θα διανεμηθούν δωρεάν (45) κάδοι οικιακής κομποστοποίησης σε δημότες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα αναλάβουν την μετατροπή των οργανικών υπολειμμάτων (κομμένα κλαδιά, χόρτα, γρασίδι, φύλλα, υπολείμματα λαχανικών και φρούτων, χαρτί, πριονίδι, στάχτη) σε εδαφοβελτιωτικό (κομπόστ).

Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία. Αυτή η ουσία λέγεται κομπόστ ή εδαφοβελτιωτικό.

Η κομποστοποίηση είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος ανακύκλωσης.

Έχει υπολογιστεί ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν.

Οι πρώτοι κάδοι κομποστοποίησης θα τοποθετηθούν σε όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας, ενώ οι υπόλοιποι θα διατεθούν σε δημότες κατόπιν αιτήσεως συμμετοχής στο πρόγραμμα. Οι αιτήσεις θα συλλεχθούν στην έδρα του Δήμου στο Δημοτικό κατάστημα Παλαμά από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας.

Επίσης, ο Δήμος Παλαμά θα φροντίσει για τη συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη των νοικοκυριών που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

kadoi palamas2

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->