Γράφει ο Σωκράτης Βασιλάκος
Περαστικός από την οδό Ταυρωπού (πρόκειται για το δρόμο Καρδίτσας - Μητρόπολης) συναντώ το φίλο μου Σάκη Μόλτσα, γνωστό δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ηλικίας 75 ετών , ο οποίος καθάριζε τα χόρτα που βγήκαν στο δημόσιο δρόμο κάπου ένα μέτρο μέσα δηλ. προς τη μεριά της κίνησης αυτοκινήτων. Αν θέλετε λεπτομέρειες για το σημείο: Ερχόμενοι από νοσοκομείο προς Καρδίτσα, περνώντας τη σιδηροδρομική γραμμή και συνεχίζοντας προς την πόλη, ύστερα από 30 μέτρα στο δεξί μας χέρι ήταν τα χόρτα. Προσανατολιζόμαστε βλέποντας στη μία φωτογραφία το φανάρι και τον υδατόπυργο, τα χόρτα ήταν λίγα μέτρα πριν το φανάρι.
-Τι κάνεις εκεί Σάκη μου;
- Καθαρίζω τα χόρτα, δεν μπορώ να τα βλέπω, παθαίνω….
- Απευθύνθηκες Σάκη μου στους αρμόδιους φορείς, δηλ. Δημοτική Αρχή ή Περιφερειακή Ενότητα;
Σάκης: που να βρεις άκρη εκεί και μήπως είναι μόνο ετούτο, σε πολλά σημεία της πόλης υπάρχουν ανάλογα προβλήματα…
Βασιλάκος: Σάκη σε βλέπω τακτικά και στο Παλέρμο να μαζεύεις σκουπίδια σε μεγάλο χώρο γύρω από τα μηχανήματα γυμναστικής και τους χώρους μπάσκετ
Σ. Τί να κάνω Σωκράτη μου, δεν μπορώ να τα βλέπω
Τέλος πάντων η συζήτηση συνεχίστηκε και ο Σάκης μου λέει: Σωκράτη, πέρνα αύριο να δεις τη διαφορά.
Βέβαια για του λόγου το αληθές φωτογράφησα το χώρο πριν και μετά την κοπή των χόρτων οπότε στις δύο φωτογραφίες διαπιστώνεται τι έγινε, έλαμψε ο χώρος.
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια μόνο ετούτο: αν η πόλη μας είχε πολλούς σαν τον κ. Μόλτσα η πόλη και η κοινωνίας μας θα ήταν διαφορετική. Θερμά συγχαρητήρια φίλε Σάκη.