ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Ευρεία σύσκεψη ενόψει της παραλαβής του μεγάλου έργου της Υδρευσης Ανατολικής Πλευράς Ν. Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου που αφορά τρεις Δήμους, 44 χωριά και 55.000 κατοίκους,  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημαρχείο Σοφάδων, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Στη σύσκεψη που προήδρευσε ο Δήμαρχος Σοφάδων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου κ. Θάνος Σκάρλος έγινε εκτενή αναφορά στην πορεία του έργου έως και την ολοκλήρωσή του ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά και τα προβλήματα που δημιούργησε στο δίκτυο η κακοκαιρία Daniel.

 Ο Δήμαρχος Σοφάδων μίλησε για «εμβληματικό έργο» που θα προσφέρει ποιοτικό νερό, εξοικονόμηση ενέργειας και ένα πράσινο αποτύπωμα στον πολύπαθο κάμπο της Καρδίτσας. Όπως είπε, το έργο δούλευε πιλοτικά ώστε να εξυπηρετήσει τους κατοίκους όσον αφορά την ύδρευση, ειδικά την περίοδο που ακολούθησε της κακοκαιρίας Daniel.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου που θα δώσει πνοή στις ΔΕΥΑ, ενώ αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που υπήρξαν λόγω των γραφειοκρατικών ζητημάτων που ανέκυπταν.

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου αλλά και όσους εμπνεύστηκαν τη μεγάλη αυτή παρέμβαση. Τόνισε πως πρόκειται για έργο που προσφέρει ποιοτικό νερό σε σχεδόν 55.000 κατοίκους δημιουργώντας συνθήκες δημόσιας υγιεινής αλλά και συνθήκες παραμονής των ανθρώπων στα χωριά.   

Εν συνεχεία το λόγο πήραν υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιρειών του υποέργου του διυλιστηρίου και του υποέργου των δικτύων (190 χλμ).

Να σημειωθεί πως ήδη «τρέχει» νερό σε δυο από τους τρεις αγωγούς του έργου, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των τριών ΔΕΥΑ και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ώστε να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι βλάβες από την σφοδρή κακοκαιρία.

Τα εγκαίνια του έργου προγραμματίζονται για αρχές Δεκεμβρίου με πιθανότερη ημερομηνία την 2/12.

smokovos1

smokovos2

smokovos3

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

GENIKO WEB BANNER half page 300x600

kokkinoskoyfitsa2 vert

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->