ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον καταστροφικό σεισμό του 1954 που ισοπέδωσε την πόλη των Σοφάδων και την ευρύτερη περιοχή και αναγνωρίζεται μέχρι σήμερα ως « Ο Σεισμός των Σοφάδων» μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η περιοχή θρήνησε νεκρούς, απώλεσε σημαντικό κεφάλαιο σε ζώα και εμπορεύματα, σε σπίτια και κάθε είδους οικοδομήματα.
Η ζωή των Σοφαδιτών ξεκίνησε από την αρχή, με νέες συνθήκες και νέους όρους. Ο Δήμος Σοφάδων , ο Εμπορικός Σύλλογος Σοφάδων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων με σεβασμό στον πόνο όσων τον βίωσαν και με προβληματισμό για κάθε αντίστοιχο ενδεχόμενο στο μέλλον οργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τα 70 χρόνια από τον μεγάλο σεισμό που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαϊου 2024 στις 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου με κεντρικό ομιλητή το Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
Τίτλος της ομιλίας: « Σεισμός Σοφάδων (30 Απριλίου 1954 Μ 7.0) 70 χρόνια μετάΕπιχειρησιακός Σχεδιασμός για την Αντισεισμική Θωράκιση της Χώρας» Θα ακολουθήσει εισήγηση της Παναγιώτας Κουκούλη, Πολιτικού Μηχανικού Msc με θέμα « Στατική Επάρκεια Κτιρίων».
Στην εκδήλωση θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό της εποχής εμπλουτισμένο με βιωματικές αφηγήσεις δημοτών μας , αλλά και αποσπάσματα σχετικών λογοτεχνικών κειμένων.

seismos sofadon2

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->