της ΑνδρομάχηςΧάκκα, Αντιπροέδρου του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ, Γεν. Γραμματέως Ελληνικού Εθνικού Τμήματος CIOFF

Η Μαίρη Πώποτα- Θεολόγη, η αναπληρωτής Πρόεδρος Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου ‘ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ’, η ερευνήτρια της Τοπικής Παράδοσης και Συλλέκτρια παραδοσιακών Καραγκούνηδων στολών, η Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού των Καραγκούνηδων έφυγε από τη ζωή.

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 87 ετών η γυναίκα που σύνδεσε απόλυτα το όνομα της με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, Μαίρη Θεολόγη.

Πληροφορούμενο το Δ.Σ. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF® για τον αιφνίδιο θάνατο της Μαίρης Θεολόγη, η οποία υπήρξε πρωτεργάτρια και
Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF®, συμμετέχοντας ενεργά για σειρά ετών σε όλες τις διεθνείς δράσεις του CIOFF® από τον οποίο και τιμήθηκε, σε έκτακτη συνεδρίασή του,

Τεράστια και κοπιώδης προσπάθεια για όσους γνωρίζουν αλλά το αποτέλεσμα αποζημίωσε με το παραπάνω όλους τους συμμετέχοντες .

Το ΔΣ και τα μέλη του Μορφωτικού συλλόγου Μητρόπολης μετά την είδηση του θανάτου της  ΜΑΙΡΗΣ ΘΕΟΛΟΓΗ, ιδρύτρια και πρόεδρο του Λαογραφικού χορευτικού ομίλου ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ, αναπληρωτή πρόεδρο της Αμφικτυονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων, εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς τους οικείους της.

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη συναντήθηκε, πριν λίγες μέρες στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μανώλης Στεργιόπουλος.

Σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Καρδίτσας «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ», συνεδρίασε εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης,  μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου της αγαπητής κ. Μαίρης Θεολόγη, η οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε επί δεκαετίες Πρόεδρος του Ομίλου ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν Επίτιμος Πρόεδρος.

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιφωνίου, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τον covid-19.

Μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Μαίρης Θεολόγη, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει και δημοσίως τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους τους.

Επιστολή του Αποστόλη Ξυδιά, Προέδρου Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας ''ΜΕΝΕΛΑ'Ι'Σ''

Περισσότερα Άρθρα...

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->