Με την παρουσία πολλών μελών της, εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων και φορέων από τα καραγκουνοχώρια του κάμπου και εκπροσώπων της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, η Αμφικτιονία Θεσσαλών Καραγκούνηδων – Παγκόσμια Πολιτιστική Οργάνωση για την Ελλάδα και την Ομογένεια, πραγματοποίησε την ετήσια γενική της συνέλευση, στην έδρα της, τον Παλαμά, όπως ορίζεται από το καταστατικό της.

 Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 12 μαθήτριες και μαθητές της Α΄ Γυμνασίου μαζί με τις συνοδούς καθηγήτριές μας, Μπουρλή Πρεσβεία, Μπρούτσου Αγαθή και Παναγιώτου Σοφία, είχαμε τη χαρά να ταξιδέψουμε στην Αθήνα, προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Κινηματογράφου.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων διοργανώνουν σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα Λάρισας την Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Τα ορατά και τα αόρατα της Ιστορίας στα Μουσεία και τα Αρχεία. Μνήμη και τοπικές κοινωνίες» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά (2ος όροφος).

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ευρήματα που ενδέχεται να είναι από το σπίτι των Αποστόλων του Ιησού. Τι αναφέρουν για τη σπουδαία ανακάλυψη.

Την ετήσια γενική συνέλευσή της πραγματοποιεί -όπως ορίζει το καταστατικό της- την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου, η Αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων.

Η πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Θεσσαλίας είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Συνδέει τους ανθρώπους με τους τόπους, διατηρεί ασφαλές  το νήμα της ιστορικής μνήμης  που  μας συνδέει συναισθηματικά, πνευματικά και θρησκευτικά ,  ανακαλεί μνήμες, προσελκύει επισκέπτες, κινεί την τοπική οικονομία.

Τα πέτρινα κτίρια που στεγάζουν το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του ΑΠΘ στο Περτούλι συντηρεί και εκσυγχρονίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μετά τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στο Ν. Καρδίτσας και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία Θεσσαλία, η σκέψη μας βρίσκεται σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από τις βιβλικές καταστροφές σε υποδομές, σε καλλιέργειες, σε περιουσίες κτλ.

Από το «Αντ. Τρίτσης» η χρηματοδότηση, ύψους 540.000 ευρώ

Περισσότερα Άρθρα...

GENIKO WEB BANNER half page 300x600

kokkinoskoyfitsa2 vert

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->