ΝΕΑ
Typography

Καινοτομίες, ουσιαστικές συζητήσεις, γόνιμες αλληλεπιδράσεις, διασύνδεση φορέων, προτάσεις και λύσεις, ανέδειξε το InnoHealth Forum, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, στη Λάρισα.

Η διήμερη υβριδική έκθεση αποτέλεσε πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών, με διά ζώσης και online παρουσία, φέρνοντας στο προσκήνιο νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στον χώρο της ηλεκτρονικής υγείας και εγείροντας σημαντικά ερωτήματα γύρω από το μέλλον της υγείας, το οποίο μετασχηματίζεται μέσα από τις νέες τεχνολογίες.
Στον πυρήνα όλων των ομιλιών και συζητήσεων, ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών υγείας με στόχο να αναδειχθούν οι ευκαιρίες και να εντοπιστούν οι προκλήσεις που συνδέονται με το μέλλον της περίθαλψης. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της πρόληψης στο “έξυπνο” οικοσύστημα υγείας, καθώς και στα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με αυτήν την εξέλιξη.
Κατά την πρώτη ημέρα του InnoHealth Forum έλαβαν χώρα πολυάριθμες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, παρουσιάσεις και διαδραστικά workshops με εξέχοντες ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη ανοιχτή συνεδρίαση με τίτλο "Human 4.0: Το Μέλλον του eHealth είναι Τώρα" στο αμφιθέατρο του Πάρκου Καινοτομίας, όπου παρουσιάστηκαν ψηφιακές καινοτομίες που φέρνουν την επανάσταση στο τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης και αναδείχθηκαν λύσεις Μεικτής Πραγματικότητας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας, με πιο αξιοσημείωτη την παγκόσμια πρωτοβουλία “24hr Holographic Surgery”.

innohealth 2

innohealth 3

Τη δεύτερη ημέρα της διήμερης υβριδικής έκθεσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της διαχείρισης κρίσεων που προκύπτουν από τις φυσικές καταστροφές και τις προκλήσεις που προκύπτουν από αυτές για την ηλεκτρονική υγεία, όπου συμμετέχοντες ομιλητές ήταν ο κ. Εμμανουήλ Πικουλής, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Χειρουργικής, Διευθυντής Γ’ Παν/Κής Χειρουργικής Κλινικής, ΠΓΝ, ο κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας – Κοινωνικής Ιατρικής, Διευθυντής ΕΣΥ, ο κ. Γρηγόρης Βλαχάκης, Διοικητής & Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συντονιστής ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης. Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις και το πρώτο επίσημο launch meeting του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Τομέα της Υγείας και Φαρμάκων Health Hub.
Επαγγελματίες του χώρου της υγείας και του φαρμάκου, startuppers, εκπρόσωποι Πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και δημοσίων φορέων δημιούργησαν ένα δυναμικό οικοσύστημα συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών, στο πλαίσιο του InnoHealth Forum, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST. Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν ποικίλα, ενώ το συνολικό πρόσημο της εκδήλωσης αποδεικνύεται σαφώς θετικό για όλους τους φορείς και τους συμμετέχοντες.
Διοργανωτές της έκθεσης ήταν το Πάρκο Καινοτομίας JOIST και ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας Health Hub και συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Elevate Greece.

innohealth 1
Χορηγοί του InnoHealth Forum ήταν η Computer Solutions, το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας ΙΦΕΤ, η ELPEN και το Πάρκο Βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park, η Uni Systems, η BΙΑΝΕΞ, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το ANIMUS, η Rontis, η ProGnosis Biotech, η Gnomon, η Beeasy και ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λάρισας - ΠΡΟΣΥΦΛΑ.
Το 10% των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί για την ενίσχυση και την ανακούφιση των πληγέντων, αλλά και την κάλυψη βασικών αναγκών σε φάρμακα και υγειονομική περίθαλψη.
Σε ιδιαίτερα ευχάριστο και γόνιμο κλίμα, το InnoHealth Forum ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό για την επόμενη χρονιά, αναζητώντας να καταστεί μια από τις σημαντικότερες υβριδικές πλατφόρμες δικτύωσης και ανάδειξης της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση του μέλλοντος του eHealth.

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

GENIKO WEB BANNER half page 300x600

kokkinoskoyfitsa2 vert

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->