ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Με τεκμηριωμένες προτάσεις για να αρθούν τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος συνεχίζει τις περιοδείες της σε Τοπικές Κοινότητες του νομού Καρδίτσας, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΚΙΝ.ΑΛ. Σωτηρία Μπακαλάκου.

 

bakalakou 1


Μιλώντας σε σημαντικό αριθμό πολιτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, σε Μυρίνη και Πρόδρομο, η υποψήφια Βουλευτής ανέφερε πως για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποτελεί προτεραιότητα η δημιουργία ενός νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου, ανοίγοντας δρόμους εκσυγχρονισμού της παραγωγικής διαδικασίας με άξονες τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την ορθή και ανεμπόδιστη επικοινωνία του παραγωγού με την πολιτεία, τους φορείς της και τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να αναδειχθεί το ελληνικό προϊόν, να γίνει το made in Greece, σύμβολο της ποιότητας και προμετωπίδα της ανάπτυξης, με το κράτος να στηρίζει σθεναρά την προσπάθεια επενδύοντας :
-σε σύγχρονες υποδομές
-σε επιστημονική διαχείριση των υδάτων
-στην εκπαίδευση του αγροτικού κόσμου και την ανάπτυξη συνεταιριστικής συνείδησης
-σε ένα ΕΛΓΑ που θα είναι αρωγός, αποζημιώνοντας έγκαιρα και στο πραγματικό ύψος της ζημιάς.
- στην υποστήριξη του νέου αγρότη

bakalakou 2

Ειδικότερα για την Καρδίτσα η υποψήφια βουλευτής υποστήριξε ότι απαιτείται η άμεση εφαρμογή ενός καθολικού σχεδίου για το μέλλον του αγροτικού τομέα της περιοχής μας με έμφαση στην επαναξιολόγηση των προϊόντων που ενδείκνυται να καλλιεργηθούν, με ιδιαίτερη βαρύτητα στις άμεσες παρεμβάσεις για τη μείωση του δυσβάσταχτου κόστους παραγωγής και κυρίως με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.
Η απάντηση όμως, πρόσθεσε δεν είναι μόνο στην ποιοτική παραγωγή, αλλά και στα επόμενα βήματα από τα οποία ο παραγωγός είναι αποκομμένος και πρέπει να συνδεθεί και να ακολουθήσει. Σήμερα, ακόμα κι αν θέλει, του στερούν την καθοδήγηση για πως θα επεξεργαστεί, θα μεταποιήσει και θα προωθήσει το προϊόν του, αποκομίζοντας το μέγιστο όφελος. Του στερούν την δυνατότητα να μείνει στην γη του και να επενδύσει στην περιουσία του.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατέληξε η κ. Μπακαλάκου, αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να φέρει ξανά την αλλαγή σ την Ελλάδα. Προγραμματίζει και στηρίζει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο σε όλους τους τομείς. Με τον πρωτογενή να θεωρείτε θεμέλιος λίθος στην αναπτυξιακή προσπάθεια.


*Η Σωτηρία Μπακαλάκου είναι Οικονομολόγος, ΜSc, Yπ. Διδάκτωρ Παν/μίου Θεσσαλίας και πρ. Αντιδήμαρχος Δήμου Καρδίτσας

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->