ΕΛΛΑΔΑ
Typography

Με υψηλό πρόστιμο κινδυνεύουν όσοι οδηγοί δεν τηρούν το «ειδικό» όριο ταχύτητας που ισχύει στον καινούργιο μεγάλο αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας κατά τις βροχερές ημέρες.

 

Κάτι δεδομένο είναι για την Ελλάδα, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, η ηλιοφάνεια, με τις βροχερές ημέρες να είναι ελάχιστες. Πέρα από την ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία μας, ο καλός καιρός αποτελεί σύμμαχο και για το ταξίδι μας με το αυτοκίνητο, καθιστώντας το σημαντικά ασφαλέστερο.

Στον αντίποδα, η οδήγηση στη βροχή «κρύβει» παγίδες, και επομένως κάθε οδηγός απαιτείται να κινείται με μειωμένη ταχύτητα και να κρατάει μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βροχή μειώνει την ορατότητα του οδηγού, την ίδια ώρα που το ολισθηρό οδόστρωμα αυξάνει την απόσταση που διανύει ένα όχημα μέχρι να ακινητοποιηθεί, σε περίπτωση φρεναρίσματος.

Αυτή η ανάγκη για υιοθέτηση ενός πιο «αμυντικού» τρόπου οδήγησης κατά τις βροχερές ημέρες, όπως φαίνεται, ελήφθη σοβαρά υπόψη κατά τον σχεδιασμό του νέου αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, το μεγαλύτερο τμήμα (Λαμία – Καλαμπάκα) του οποίου έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία, εξυπηρετώντας τις μετακινήσεις των εκδρομέων.

Ενδεικτικές είναι κάποιες πινακίδες οδικής σήμανσης που έχουν τοποθετηθεί -μεταξύ άλλων- στο τμήμα του Ε65 μετά το ύψος της Λαμίας, οι οποίες ορίζουν διαφορετικά όρια ταχύτητας κατά τις βροχερές ημέρες.

Ειδικότερα, όπως βλέπετε στη φωτογραφία υπάρχει πινακίδα που ορίζει όριο ταχύτητας στα 110 χλμ./ώρα, το οποίο, ωστόσο, μειώνεται αυτομάτως στα 80 χλμ./ώρα σε περίπτωση που βρέχει ή μπορεί να χιονίζει.

oria tax 2

Σε περίπτωση, λοιπόν, που σε καθεστώς βροχόπτωσης ο οδηγός κινείται με 110 χλμ./ώρα (δλ. όσο ορίζει το «κανονικό όριο ταχύτητας), υπερβαίνοντας κατά 30 χλμ./ώρα το «ειδικό» όριο τότε κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ, όπως ορίζει το Άρθρο 20 («Όρια ταχύτητας») του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->