Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η β’ φάση της 15ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στην επιβλητική και μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου Mouzaki Palace Hotel με το κορυφαίο Χορωδιακό αριστούργημα <<Ωδή Της Χαράς>> του Λούντβιχ Βαν. Μπετόβεν από την 9η Συμφωνία, υπό την διεύθυνση του Βούλγαρου Μαέστρου PetarMatev.

Mε πρωτοβουλία του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η πρώτη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 2023 στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας.

Από Πέμπτη 23 Νοεμβρίου έως Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κορυφαίος θεσμός του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ, ένας ιστορικός χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος και διεθνώς.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συμμετέχει μια από τις κορυφαίες Αφρικανικές Χορωδίες από την Κινσάσα του Κονγκό με παγκόσμια διαδρομή και ακτινοβολία με συναυλίες σε όλο τον κόσμο !

Μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα συναυλία για πιάνο με 4 χέρια θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το φιλόμουσο κοινό της πόλης την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 7.30μ.μ , στην αίθουσα του Διοικητηρίου του Μουσικού σχολείου Καρδίτσας.

Αρχίζει την Πέμπτη  23 Νοεμβρίου 2023 στις 8 το βράδυ το 41οΔιεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον , που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023.

Η Ελλάδα και η Καρδίτσα για ένα τριήμερο κυριάρχησαν στην καλλιτεχνική και μουσική ζωή του Στρασβούργου, αφού οι συναυλίες , που πραγματοποίησε ο Νίκος Ευθυμιάδης και η Μικτή του Χορωδία αναδείχθηκαν τόσο από την τηλεόραση , όσο από τις εφημερίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Στρασβούργου.

Αρχίζει την Πέμπτη  23 Νοεμβρίου 2023 στις 8 το βράδυ το 41οΔιεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον , που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023.

Αναχωρεί η Mικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη αποτελούμενη από 15 άτομα Χορωδούς
εκ των οποίων τέσσερις (4) είναι τυφλοί , για να λάβει μέρος σε σειρά συναυλιών, που θα πραγματοποιηθούν στην καρδιά της Ευρώπης, στο Στρασβούργο ,στην τ. Προτεσταντική Εκκλησία San Pierre le Vieux (Nootoos 6 , Place St Pierre le Vieux, Strasbourg).

Άρχισαν και συνεχίζονται οι εγγραφές για τους μικρούς φίλουςτης Σύγχρονης  Μουσικοκινητικής, σε ένα όμορφο , υγιές  και νέο , ασφαλές κτίριο με ένα  εξειδικευμένο   προσωπικό, Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έμπειρο και ειδικά κατηρτισμένο .

Μια φανταστική μουσική βραδιά απόλαυσε το φιλόμουσο κοινό της Δυτικής Θεσσαλίας, την Παρασκευή το βράδυ στο Mouzaki Palace Hotel με μια εξαιρετική Ιταλική Ορχήστρα και εντυπωσιακούς σολίστ, σε ένα πρόγραμμα, που περιλάμβανε έργα Μουσικής Αναγέννησης, Μπαρόκ, Ρομαντικής, αλλά και σύγχρονης μουσικής .

Περισσότερα Άρθρα...

GENIKO WEB BANNER half page 300x600

kokkinoskoyfitsa2 vert

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->