Σάββατο 18 Απριλίου και η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου Σοφά...δες! φιλοξενεί ένα βιβλίο αναστοχαστικό, ενός συγγραφέα που ήδη μας κερδίσει με την γραφή του!!

Με μεγάλη επιτυχία και αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαρτίου 2026, στο Πολιτιστικό Κέντρο (Καποδιστρίου 7) της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στην Καρδίτσα, η παρουσίαση των τριών νέων ιστορικών βιβλίων - μελέτης του συγγραφέα κ. Δημήτρη Κ. Αγγελή, αντιστρατήγου ΕΛ.ΑΣ. ε.α., με τίτλο «Συμβολή του Κλήρου στους αγώνες ελευθερίας του ελληνισμού. Λατινοκρατία (1191-1819). Τουρκοκρατία (1404-1821)», περιέχοντα δύο εισαγωγικές επιστολές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου (εκδόσεις «24 γράμματα», Αθήνα 2025).

Με επιτυχία και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο, 4/4/2026, η παρουσίαση του βιβλίου «Προδομένο Μεσολόγγι».

Μια ανοιχτή διάλεξη για το κοινό με θέμα την ιστορία της πολιτικής προσφυγιάς μετά τον Ελληνικό Εμφύλιο θα πραγματοποιηθεί με τίτλο «Από τον Γράμμο στην Τασκένδη – Μια ξεχασμένη σελίδα της ιστορίας».

Το παράρτημα Καρδίτσας - Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ.) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας (Σ.Ε.Π.Ε.) και τον Σύλλογο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας (Ε.Λ.Μ.Ε.), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Προδομένο Μεσολόγγι», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ. στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «ΚΙΕΡΙΟΝ».

Η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου Σοφά…δες! σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη και το Βιβλιοπωλείο Ζάχος, διοργανώνει μια ξεχωριστή λογοτεχνική συνάντηση με τον διακεκριμένο συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα «Πανδώρα».

Από το 1967, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (International Children’s Book Day - ICBD), γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 2 Απριλίου, την ημέρα γενεθλίων του Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Το Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 7μ.μ. στο πνευματικό κέντρο κάτωθεν του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας

Το ελληνογαλλικό παραμύθι Το Παράπονο του Χαλίμ, La Plainte De Halim, της Άρτεμης Χατζηγεωργίου-Κουτσούκου, εκπαιδευτικού και προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου, θα παρουσιαστεί αυτή την Κυριακή στις 11.00 π.μ., στο κτίριο Σακελλαρίου του Μουσείου Πόλης Καρδίτσας, (Λ. Σακελλαρίου 35, απέναντι από το Παυσίλυπο).

Το βιβλίο – ψηφιακό δίσκο «Καρδίας Αναστέναγμαν» του Αλέξη Στεφανίδη παρουσιάζει η Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάφων την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 8μ.μ στον Πολυχώρο του Συλλόγου ( πρώην Δημοτικό Σχολείο Μοσχολουρίου).

Περισσότερα Άρθρα...

kedriki odos

 vas3

 

 

  

   

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->