ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Typography

Η Αίτνα «βρυχάται» για ακόμα μια φορά με την δραστηριότητά του να παρακολουθείται διακριτικά. Οι εκρήξεις της Αίτνας είναι αναμενόμενες καθώς σημειώνεται δραστηριότητα 3 ημέρες πριν έκρηξη.

 

Η Αίτνα, το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ιταλίας αλλά και της Ευρώπης εκτόξευσε λάβα την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, με ένα σύννεφο καπνού στάχτης να κάνει την εμφάνισή του πάνω από το νησι της Σικελίας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας, «το ύψος της εκρηκτικής στήλης εκτιμάται ότι είναι περίπου 4500 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας».

Με υψόμετρο τα 3.300 μέτρα στην υψηλότερη κορυφή του βουνού της Αίτνας, η στήλη καπνού έχει εκτοξευτεί περισσότερο από ένα χιλιόμετρο σε ύψος.

Για την ώρα δεν ακυρώθηκαν πτήσεις, παρά την επικαινδυνότητα από την προσέλκυση στάχτης στους κινητήρες

Το κοντινό αεροδρόμιο της Κατάνια παρέμεινε ανοιχτό παρά τη δραστηριότητα του ηφαιστείου και την κατακρήμνιση τέφρας.

Έκλεισε τον Αύγουστο λόγω σύννεφου τέφρας από έκρηξη της Αίτνας.

 

 

Ως ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ευρώπης, η Αίτνα βρίσκεται σε σχεδόν συνεχή δραστηριότητα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Θα πρέπει όμως οι πτήσεις να αποφύγουν την περιοχή πάνω από την στάχτη.

Παρότι στην διάρκεια της ύπαρξής του πρέπει να έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές, στην σύγχρονη ιστορία μόλις 77 θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί. Από τότε που οι μετρήσεις της δραστηριότητας έγιναν ακριβείς, δεν έχει παρουσιαστεί η παραμικρή απώλεια σε ανθρώπινες ζωές.

 

 Είναι με διαφορά ένα από τα πιο εντυπωσιακά και φωτογραφημένα ηφαίστεια του κόσμου, ενώ δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

 

Ασφαλές και εντυπωσιακό, το ηφαίστειο της Αίτνας είναι ασφαλές και πολυφωτογραφημένο.

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

GENIKO WEB BANNER half page 300x600

kokkinoskoyfitsa2 vert

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->