ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Typography

Πέμπτη 30/3/2023 στις 9 μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Η ιδιωτικοποίηση του νερού μέσα από την ταινία, ακολουθεί τη ροή του χρήματος σε ένα ταξίδι στη γηραιά ήπειρο ,σε 6 χώρες της ΕΕ και 13 πόλεις, με στόχο να διερευνήσει τα εταιρικά συμφέροντα που φτάνουν ψηλά στην ατζέντα χάραξης πολιτικής της ΕΕ και να ρίξει φως στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων ή επαναδημοτικοποιήσεων του πλέον ζωτικού στοιχείου για την επιβίωσή μας.

documanteur 2

OXI ΣΤΗΝ Ιδιωτικοποίηση του νερού.
Το Νερό δεν είναι εμπόρευμα είναι κοινωνικό αγαθό.
Τα λαϊκά νοικοκυριά βιώνουν ήδη πολύ οδυνηρά στην «τσέπη» τους τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης του κοινωνικού αγαθού του ρεύματος. To τραίνο της ‘’καπιταλιστικής πράσινης και ψηφιακής μετάβασης’’ δεν σταμάτησε ούτε καν στις αιματοβαμμένες ράγες του κρατικού εγκλήματος των Τεμπών, προχωρά την παραπέρα εμπορευματοποίηση- ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της διαχείρισης αποβλήτων και του νερού.
Ο λαός θα πρέπει να το υπερασπιστεί με αγώνες διεκδικώντας να υπάρξει κρατικοποίηση σε όλο τον κύκλο του νερού, με κοινωνικό – εργατικό έλεγχο.
Το Νερό, είναι το πιο πολύτιμο φυσικό αγαθό για την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπου και κάθε ζωής στη γη. Το καπιταλιστικό μοντέλο παραγωγής λεηλατεί και εμπορευματοποιεί τους φυσικούς πόρους, οι οποίοι δεν είναι ανεξάντλητοι.
Το Νερό δεν μπορεί να μπει σε καμία ρύθμιση καμιάς αρχής, γιατί θα γίνει ακριβό σαν το ρεύμα σε μια περίοδο που οι χαμηλοί μισθοί λεηλατούνται και οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται από την ακρίβεια, που αυξάνεται συνεχώς.
Το νερό και η διαχείρισή του παίζουν τεράστιο ρόλο για την υγεία, τον αγροτικό τομέα και τα διατροφικά αγαθά. Είναι κεφαλαιώδες περιβαλλοντικό ζήτημα.
Μπλόκο στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των φυσικών πόρων και κοινωνικών αγαθών που φέρνουν πλούτο στους καπιταλιστές και καταστρέφουν τη φύση και τον άνθρωπο.
Υγεία ,παιδεία ,μεταφορές ,Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό!

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και τα Αιολικά στα Άγραφα

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

cactus1

pilatos katheto

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->